En Sıcak Konular

ÖDP'den Gökçek'e 1 kuruş indirim tepkisi

25 Ağustos 2009 12:29 tsi
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretlerini 1 kuruş indirmesi tepkiyle karşılandı, ÖDP Ankara İl Başkanı “Ankara halkıyla dalga mı geçiyorsunuz?" diye sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım ücretlerini 1 kuruş indirmesi tepkiyle karşılandı, ÖDP Ankara İl Başkanı “Ankara halkıyla dalga mı geçiyorsunuz? Herkesin hakkı olan kamusal ulaşım ne zamandan bu yana bir kar kapısıdır?” diye sordu.

ÖDP Ankara İl Başkanı Cevat Özdemir, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda 1 kuruşluk indirime gitmesinin “halkla dalga geçmek” anlamına geldiğini belirterek, “AKP ve Gökçek zulmüne karşı” birlikte mücadele çağrısında bulundu.

Özdemir yazılı açıklamasında, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2008 yılında yaptığı ulaşım zammına mahkemenin durdurma kararı vermesi üzerine Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “Ankara halkıyla dalga geçercesine” ulaşımda 1 kuruşluk indirim yaptığını belirtti. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara 9’uncu İdare Mahkemesi’nin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı doğrultusunda EGO otobüsleri, metro ve Ankaray’da çok binişli kartlarda tek biniş ücretini 1.40 liradan 1.39 liraya, tekli binişlerde ise 1.70 liradan 1.69 liraya indirdiğini kaydeden Özdemir, “EGO Genel Müdürü, Tüketici Dernekleri Federasyonu tarafından ‘Yürütmenin durdurulması ve zammın iptali’ talebiyle dava açıldığını, Ankara 9. İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararı kapsamında ‘mahkeme kararına uyarak ulaşımda indirem gittiklerini’ söyledi. Soruyoruz, Ankara halkıyla dalga mı geçiyorsunuz?” dedi.

EGO Genel Müdürü’nün “Ulaşım hizmetlerinde zararına çalıştıkları” açıklamasına da tepki gösteren Özdemir, “Soruyoruz, herkesin hakkı olan kamusal ulaşım ne zamandan bu yana bir kar kapısıdır? Ankara halkı belediye için müşteri midir? Ama bu ilk değil. Melih Gökçek, daha önce de ‘suda büyük indirim’ diyerek suya aslında zam yaparken şimdi de mahkeme kararıyla dalga geçerek ulaşımda 1 kuruşluk indirim yapmıştır. Başka çare yok, AKP ve Melih Gökçek gidecek” dedi. Özdemir şöyle devam etti: “Uyguladıkları yıkım politikalarıyla halkı işsizliğe ve açlığa mahkum eden AKP ve Gökçek, yaptıkları zamlarla halkı daha da yoksullaştırıyor. İşsizlerin, yoksulların, dar gelirlilerin, emekçilerin temel ihtiyaçlarını oluşturan tüm ürün ve hizmetlere zam yapıyorlar. Benzine her üç günde bir zam geliyor, elektrik zammı 1 Ekim’den itibaren yürürlüğe girecek ve buna bağlı olarak doğalgaz zammı da kapıda, yani AKP yaşamı daha da çekilmez hale getiriyor. Bizler biliyoruz ki, bu zam ve zulüm düzeninden kurtulmanın tek yolu halkın birlikte mücadelesidir. Çağrımız, AKP ve Gökçek zulmüne karşı birlikte mücadele çağrısıdır.”

haber7



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,583 µs