katılmadı' | " /> katılmadı' | "/>

En Sıcak Konular

'Türkiye o toplantıya katılmadı'

24 Ağustos 2009 19:39 tsi
'Türkiye o toplantıya katılmadı' CHP lideri Baykal Washington merkezli bir kuruluşun düzenlediği bir toplantı ve o kuruluş adına hazırlanan bir rapordan bahsetti. Ama Dışişleri Bakanlığı'ndan cevap gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama çok net...

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin temel dış politika ilkelerinin "partiler-üstü nitelikte" olduğunu belirterek, bu nedenle siyasi partilerin demokratik eleştiri haklarını kullanırken daha sorumlu davranmalarını beklediğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, son dönemde Washington merkezli bir düşünce kuruluşu adına hazırlanan bir rapor hakkında ABD'de düzenlenen bir toplantıya atfen Dışişleri Bakanlığını da hedef alan bazı iddiaların kamuoyunun gündemine getirildiğinin görüldüğü kaydedildi.

"Bahse konu toplantıya Türkiye'yi temsilen herhangi bir katılım olmamıştır" denilen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Türkiye'nin dış politikasının 'dış unsurların yönlendirmesiyle sevk ve idare edildiğinin' ima edilmesi, Türkiye'nin yüksek çıkarlarını her alanda savunmak için büyük bir özveriyle çalışan ve köklü bir geleneğe sahip olan Bakanlığımız mensuplarını derinden yaralamıştır.

Türkiye'nin temel dış politika ilkeleri partiler-üstü niteliktedir. Siyasi partilerimizin demokratik eleştiri hakkını kullanırken daha sorumlu davranmalarını; ülkemizin itibarına ve ulusal çıkarlarımıza zarar verecek davranış ve beyanlardan kaçınmalarını bekliyoruz."

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bugün yaptığı açıklamada, "Demokratik açılım" projesinin "uzun süreden beri uluslararası ilgi ve katkıyla şekillendirildiğini'' iddia ederek, bu konuda ABD'deki Atlantik Konseyi isimli kuruluşun 13-15 Nisan 2009 tarihinde Washington'da yapılan toplantısına atıfta bulunmuştu.

aa



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,839 µs