En Sıcak Konular

Aslanlı Köşk için yargıya gidiyor

24 Ağustos 2009 16:11 tsi
İşadamı Halis Toprak, TMSF tarafından işadamı Remzi Gür'e satılan İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün emsallerine göre çok düşük bir değere satıldığını öne sürerek, mahkeme tarafından değer tespiti tapılmasını istedi.

İşadamı Halis Toprak, TMSF tarafından işadamı Remzi Gür'e satılan İstinye'deki Aslanlı Köşk'ün emsallerine göre çok düşük bir değere satıldığını öne sürerek, mahkeme tarafından değer tespiti yapılmasını istedi.
Aslanlı Köşk satışının hile ile gerçekleştirildiğini öne süren Toprak, devlete borcunun olmadığını aksine devletin kendisine borcu olduğunu savundu.İstinye'deki Aslanlı Köşk satışının iptali için Halis Toprak tarafından açılan davaya Sarıyer Adliyesi İcra Hukuk Mahkemesi'nde devam edildi. Davaya Halis Toprak, avukatları ile TMSF ve Remzi Gür'ün avukatları katıldı.

Duruşmada söz alan Halis Toprak, Aslanlı Köşk'ün çok düşük değerde satıldığını belirterek şunları söyledi: "Emsallerine göre çok düşük kalmıştır. Bana ait daha değersiz taşınmazlar daha büyük rakamlara satıldı. Tamamen hile ile ilgi bu taşınmaz satılmıştır. Ayrıca benim borcum yoktur. Aksine ben alacaklıyım. Mahkeme tarafından değerinin tespitinin yapılmasını istiyorum. Hileli satış söz konusudur."
Davalı TMSF avukatı ise Toprak'ın beyanlarını kabul etmeyerek davanın reddine karar verilmesini talep etti. Davalı Remzi Gür'ün avukatı da Toprak'ın beyanlarını kabul etmeyerek ihalenin feshi dava açma hakkının Halis Toprak, Ahmet Toprak ve Mehmet Toprak'ta olmadığını, dava açma hakkının sadece Toprak İnşaat ve Sanayi A,Ş.'ye ait olduğunu, bu şirketin de açmış olduğu davadan feragati söz konusu olduğundan bu davanın reddine karar verilmesini talep etti.

Eksikliklerin tamamlanması için duruşma ileri bir tarihe ertelenirken Halis Toprak adliye çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Toprak, "Aslanlı Köşk'ün Boğaz'da 115 metre cephesi var. İçinde 5 tane ev var. Arkadaş bunu satıyor 23 milyona. Kime satıyor? Remzi Gür'e. Uzan'ın yalısı var 66 milyona satılıyor. Eski binadır. 'Yalıdır' diyor. Türkiye'de 3 bin tane yalı var. Türkiye'de ülkenin incisi İstanbul, İstanbul'un incisi Boğaz. Bizim yalıyı metrekaresi bin 400'ten satıyorlar. Bugün Ümraniye'de bile metrekaresi 5 bin. Bunu kime veriyor? Remzi Gür'ü herkes iyi bilir. Bu iş nereye gidiyor herkes biliyor." şeklinde konuştu.

Halis Toprak devlete olan borcuyla ilgili şunları söyledi: "Adam diyor '132 milyon dolar borcunuz var'. Benim için önemli değil. İsterse 1 milyar 300 milyon dolar olsun. Benim 620 milyon dolar alacağım var." Halis Toprak açıklamasının ardından aracına binerek adliyeden ayrıldı.



Bu haber 726 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,076 µs