En Sıcak Konular

Bu da yoksulun sahtesi

0 0 0000 00:00 tsi
Adana'da, kendilerini yoksul göstermek için evlerinin önüne penceresi ve kapısı kırık, tuvaleti kapısız kulübe yapan yardım suistimalcilerinin oyunu ortaya çıkarıldı.

Merkez Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi Gülşah K. (43), ülke genelinde hizmet veren ”Deniz Feneri” adlı yardım kuruluşunu telefonla arayarak eşinin olmadığını, hiçbir yerden gelirinin bulunmadığını ve ahır gibi bir evde yaşadığını bildirdi.

Başvuru üzerine, yardım kuruluşunun Adana'da ortaklaşa çalıştığı Köprü Yardımlaşma Grubu'na giyim eşyasından oluşan yardım paketleri gönderilerek Gülşah K'ye ulaştırılması istendi. Gruba, gönüllü destek veren emekli yardımsever Beşir Tokmakcı, mahalle muhtarı aracılığıyla haber vererek gittiği evde yardım paketlerini teslim etti.

Beşir Tokmakcı, ailenin kapısı ve penceresi kırık, tuvaletinin kapısı olmayan, yerleri çıplak, koltukları eski ve kırık evde oturduğunu görünce, ertesi gün daha fazla yardım için aynı eve bu kez Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım'ı da alarak habersiz gitti. Ailenin o evde yaşamadığı, yardım toplama amaçlı kullandığı ortaya çıktı.

Gülşah K'nin oturduğu evin yeni bir bina, 3 oda bir salon, kapılarına kadar halı serili, pencerelerinin PVC kaplama olduğu görüldü. Evde ayrıca, odun sobası kullanmasına rağmen torbalar dolusu kömür, gıda paketleri, onlarca kutu giyim eşyası da bulundu. Gülşah K'nin, bu yardımları, gelen yardımseverlere gerçeği söylememeleri için komşularına da dağıttığı belirlendi.

Yardım suistimalciliği ortaya çıkınca ne yapacağını şaşıran Gülşah K, “Bu evi bana hayırseverler yaptı. Kimi çimentomu, kimi penceremi taktırdı” dediyse de inandırıcı olamadı.

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Yardımı götüren Beşir Tokmakcı, “Bu ailenin oturduğu evi görünce gece uyuyamamıştım. Daha fazla yardım için habersiz gelince gördüğümüz manzara bizi şok etti” dedi.

Köprü Yardımlaşma Grubu Başkanı Bekir Fevzi Yıldırım ise hayırseverlerin, kime yardım yaptıkları çok iyi tahlil etmeleri gerektiğini belirterek, “Yaklaşık 10 yıldır yardım dağıtıyorum, bunun gibi onlarca yardım suistimalcisini belirledik. Bu kişileri, tüm yardım kuruluşlarına ihbar ediyoruz” dedi.

Yıldırım, bir başka yardım suistimalcisinin ise “Eşim yok, çocuklarımla yalnızım, ev kiramı ödemiyorum” diye beyanda bulunmasına rağmen, kadının eşinin yurt dışında çalıştığını, her ay yüzlerce dolar gönderdiğini belirlediklerini kaydetti.
Hürriyet



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,547 µs