Kimin kellesi kimin cebinde? | " /> Kimin kellesi kimin cebinde? | "/>

En Sıcak Konular

Kimin kellesi kimin cebinde?

24 Ağustos 2009 12:35 tsi
Kimin kellesi kimin cebinde? Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'la konuşması dinlemeye takılan Dalan, bakın hangi işadamının "gözünü korkutmuş"?

Taraf gazetesinin haberine göre, Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Bedrettin Dalan'ın işadamı Rahmi Koç'u tehdit ettiği ortaya çıktı. Üçüncü Ergenekon İddianamesi'nin dokuz no'lu ek klasörüne konan telefon kayıtlarında Dalan, Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu sırada Rahmi Koç'la yaptığı görüşmeyi aktarıyor.

Dalan şöyle diyor: "Rahmi Koç'un yerini yıkıyorum. 'Yıkamazsın' dedi. Ben de 'yav senin fakir fukaradan ne farkın var kanun karşısında' dedim ve yıktım. Bir gün kendi evlerinde dedi ki bana, 'Menderes'i idam ettik sıra sende'. Ben de kendisine şunu dedim: 'Beni Menderes okuttu. Ben onun için kafamı kestim, öyle başladım bu işe. Ama senin kafan kıymetli, senin kafanı da ben alacağım' dedim."

Ertesi sabah babası geldi

Rahmi Koç'un bu konuşmanın ardından korktuğunu belirten Dalan şunları söylüyor: "Bu sefer korktu. 'Yanlış anlaşıldım' dedi. 'Yok, yanlış anlaşılmadın içindekileri kustun' dedim. Ertesi sabah rahmetli babası geldi. Vehbi Bey ağlıyor hüngür hüngür, 'oğlumu affet' diye. Bir şey yapacağımı zannetti. Dedim Vehbi Amca sen 85 ya da 90 yaşında insansın. Senin bir tane gözyaşına değmez bu iş. Sana yemin ediyorum, şeref sözü veriyorum ben unuttum, sen de unut."

Bir günde ruhsatı verdim

Rahmi Koç'un tekrar kendisine gelerek, kuracağı Maret Fabrikası'yla ilgili görüştüğünü anlatan Dalan, bir günde Koç'a ruhsat verdiğini öne sürüyor: "15 gün sonra Rahmi yine geldi. Maret Fabrikası'nı kuracakmış. 'Ne sen bana, ne de biz sana düşmanız. Vermeyeceksin ama bir daha sorayım' dedi. Ben de dedim ki 'sen vatandaşsın ben de belediye başkanıyım. İstediğini söyle yapılacaksa yapılır, yapılmayacaksa yapılmaz' dedim. 'Maret Fabrikası İstanbul ve Türk ekonomisi için uygun bir şeydir' dedim. Aynı gün eline ruhsatı verdim. Ama adam hâlâ beni sevmez."



Bu haber 933 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,918 µs