En Sıcak Konular

Seçim öncesi 'Alman vatandaşlığına geçin" çağrısı

24 Ağustos 2009 12:19 tsi
Almanya'da 27 Eylülde yapılacak genel seçimler için Stade kenti çevresindeki Rotenburg seçim bölgesinden hem doğrudan, hem de Hür Demokrat Partisi'nin (FDP) eyalet listesinden Federal Meclis (Bundestag) için milletvekili adayı olan Serkan Tören (36), ke

Seçim kampanyasını başlatırken Almanya'da yaşayan Türklere ve diğer göçmenlere Alman vatandaşlığına geçmeleri çağrısında bulunan Tören, "Herkes Alman vatandaşlığına geçsin. Alman vatandaşlığına geçilirse yerel seçim hakkı sorunu ortadan kalkar" dedi.

Tören, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1993 yılından bu yana FDP'de aktif olarak görev aldığını belirterek şunları kaydetti: "İşçi ailesi çocuğuyum. Stade kentinde oturuyor, Hamburg kentinde avukatlık yapıyorum. Hem doğrudan, hem de eyalet listesinden 8. sıradan aday gösterildim. Almanya'da orta sınıf üzerindeki ağır vergi yükünün azaltılmasını savunuyorum. Devletçilik ilkesinin sona ermesi gerekiyor. Maalesef koalisyon hükümeti büyük firmalardan yana. Orta sınıfı düşünmüyor."

Almanya'da gelecek yıllarda ekonomik krizin, etkilerini ciddi şekilde göstereceğini ve bundan en çok işçi kesiminin etkileneceğini savunan Tören, küçük şirketler için vergilerin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Almanya'da yaşayan Türklere çifte vatandaşlık hakkının verilmesi gerektiğini ifade eden Tören, "Ben çifte vatandaşlıkta sorun görmüyorum. Türk vatandaşları da diğer AB üyesi ülke vatandaşlarının sahip olduğu haklardan eşit şekilde yararlanmalı" diye konuştu.

Tören, Türk gençlerin siyasette daha aktif olmalarını ve karar alma mekanizmalarında daha yoğun şekilde yer almalarını istediğini sözlerine ekledi.

Hürriyet



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs