En Sıcak Konular

Erdoğan'ın Yücel Çakmaklı üzüntüsü

24 Ağustos 2009 09:10 tsi
Milli Sinemanın babası sayılyan Yücel Çakmaklı'nın ölümü Türkiye'yi yasa boğdu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da üzüntüsünü başsağlığı mesajinda dile getirdi.

Yoğun çalışma hayatı boyunca sayısız başarıya imza atan, yönetmen, yapımcı, senarist ve düşünce adamı Yücel Çakmaklı'nın, her zaman saygıyla ve takdirle hatırlanacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dilerim" dedi.

Başbakan Erdoğan mesajında; Çakmaklı'nın sadece bir yönetmen olarak değil, öncülük ettiği Milli Sinema akımıyla Türk kültür ve sanat hayatında özgün izler bıraktığını ve Türk sinemasının gelişmesine önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti.

Erdoğan, Çakmaklı'nın sinemamızın en özgün, en otantik yönetmenlerinden biri olduğuna dikkat çektiği açıklamada, ünlü yönetmenin pek çok ilke imza attığı ve yerli konulara dayalı, yerli düşünceyi seslendiren filmleriyle milletimizin hafızasında ve gönlünde müstesna bir yönetmen olarak yer ettiğini vurguladı.

Başbakanlık Basın Merkezi tarafından internet sitesinde yayınlanan açıklamada Başbakan Erdoğan şu ifadelere yer verdi:

"Edebiyatımızdan yaptığı başarılı uyarlamaları yayınlanır yayınlanmaz televizyon tarihimizin unutulmazları arasında yerini almıştır. Çakmaklı, Tarık Dursun K.'dan 'Denizin Kanı', Tarık Buğra'dan 'Küçük Ağa' ve 'Kuruluş' romanlarını, Necip Fazıl Kısakürek'ten 'Bir Adam Yaratmak' ve Turan Oflazoğlu'ndan '4. Murad' tiyatro oyunlarını dizi film olarak başarıyla televizyona uyarlamıştır. Yine 'Müzik odaklı drama' dalında Hacı Arif Bey'in hayat hikâyesi ile bir Rumeli türküsünden yola çıkarak çektiği 'Aliş'le Zeynep'i de başarıyla unutulmazlar listesine eklemiştir"

Başbakan Erdoğan, Çakmaklı'nın, TBMM tarafından 10 Temmuz 2008 tarihinde Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na, 19 Ekim 2008'de de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sinemadaki 50 yıllık hizmetleri dolayısıyla "Emek Ödülü"ne layık görüldüğünü, genç sinemacılara ilham kaynağı olmaya devam edeceğini kaydetti.

cihan



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,823 µs