En Sıcak Konular

MGK'nın başına atanacak vali

24 Ağustos 2009 08:20 tsi
MGK'nın başına atanacak vali Hükümet, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreterliği’nde 2004 yılında başlattığı sivilleşmeyi, uzmanlaşmayla tamamlamaya hazırlanıyor. Generallerden büyükelçiye geçen MGK Genel Sekreterliği’ne bir vali atanacak.

 Bu ismin de Hakkari Valisi Muammer Türker olduğu öne sürüldü. Genel Sekreter’in sivil olması ve yasanın değişmiş olması, kurumun sivilleşmesini tam olarak sağlayamadı. Yönetmelikle belirlenen 3 Genel Sekreter Yardımcılığı’nın sadece birisi ihdas edildi ve buraya bir tümgeneral atandı. Tek Genel Sekreter Yardımcısı’nın asker olması nedeniyle devletin sivil kurumlarıyla birlikte yürütülen çalışmalarda bazı uyumsuzluklar yaşandı.

İKİ SİVİL GENEL SEKRETER YARDIMCISI

Kurumdaki sivilleşmeyi tamamlamak isteyen hükümet, Paris’e Büyükelçi olarak atanacak olan MGK Genel Sekreteri Tahsin Burcuoğlu’nun yerine “vali” bir Genel Sekreter atamaya hazırlanıyor. Kulislerde en güçlü aday olarak, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yapan ve halen Hakkari Valisi olan Muammer Türker’in adı geçiyor. MGK’daki değişim, tepedeki ismin vali kökenli biri olmasıyla sınırlı kalmayacak. Boş bulunan 2 Genel Sekreter Yardımcılığı da doldurularak iki sivil isim atanacak.

‘Toplumla İlişkiler’ iptal edildi

Başında bir orgeneral bulunan MGK Genel Sekreterliği’ne Ağustos 2004’te bir büyükelçi atanmıştı. Askeri personel sayısı azaltılırken, psikolojik savaş planları hazırlayan Toplumla İlişkiler Daire Başkanlığı ile sivil toplum kuruluşları ve partilerle ilgili bilgi toplayan Bilgi Toplama Grup Başkanlığı lağvedildi. Genel Sekreterlik kampüsündeki askeri bölük de taşındı. Başka kurumlara ait belgeler iade edilirken, MGK’da üretilen fişler imha edildi.

Bu gelişmeler, demokratikleşme ve sivilleşme yönünde en büyük adımlardan biri olarak görüldü.

star



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,889 µs