En Sıcak Konular

DTP'li Tuncel'in muhatabı Öcalan

23 Ağustos 2009 19:04 tsi
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan için 'sayın" ifadesi kullanan DTP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, "Kürt sorunun çözümünde muhatap, yıllardır emek harcıyan bedelini ödelen halkımızdır ve bu mücadelede bir şekilde taraf olan Öcalan'dır" dedi.

Kadınlar, Kürt açılımı sürecinde özne olma talebiyle Maçka Demokrasi Parkı'nda düzenlenecek Barış Şenliği'nde buluştu.

'Barış İçin Kadınlar Kendi Türkülerini Söylüyor' sloganıyla bir araya gelen kadınlar arasında DTP Milletvekilleri Sabahat Tuncel ile Pervin Buldan da yer aldı.

Etkinlikte kadınlara seslenen Tuncel, "Bu ülkede 30 yıldır bir savaş yaşanıyor. Artık barış tartışılıyorsa, geçmişimizle yüzleşebileceğimiz bir barış olmalıdır. Kürtlerin, Kürt kadınlarının talepleri dikkate alınmalıdır. Kürtler kimlik ve kültürel haklarının anayasal güvenceye kavuşmasını istiyor. Bir savaş varsa barışta savaşanlarla olur. Kürt sorunun çözümünde muhatap yıllardır emek harcıyan bedelini ödelen halkımızdır ve bu mücadelede bir şekilde taraf olan Abdullan Öcalan'dır" dedi.

"Bu gerçek bazılarının hoşuna gitmeyebilir, bu gerçek bazılarına üç maymunu oynatabilir" diyen Tuncel, "Ancak tarih göstermiştir, tarihte yaşanan bütün sorunlar muhattapları ile çözülmüştür. Biz AKP iktidarına bir kere daha sesleniyoruz; bu tarihi fırsatın kalıtı barışa kavuşmasını istiyorsanız, silahların devre dışına çıkmasını istiyorsanız bu talebe kulak verin" diye konuştu.

Endişeleri olduğunu ifade eden Tuncel, "Bazı gelişmeler bizi kaygılandırıyor. Acaba bu açılım Günlük gazetesinin kapatılmasını mı? Acaba bu açılım DTP'nin kapatılması mı? Çünkü yüzlerce yöneticisi gözaltında, tutuklu. Artık bu açılım gerçek anlamda bir açılım olsun. AKP artık bu açılımın ne olduğunu bu kadınlara anlatsın. Biz hükümetten bekliyoruz, haklarımız için ne öngörüyor" diye seslendi.

Tuncel'in ardından bir oğlu şehit, bir oğlunun ise asker de olduğu öne sürülen bir kadın ile terörist annesi olduğu belirtilen kadın el ele kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Kadınlar güvenlik gerekçesiyle isimlerini vermek istemedi.

cnnturk



Bu haber 644 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs