barış zor' | " /> barış zor' | "/>

En Sıcak Konular

'Filistin'le barış zor'

23 Ağustos 2009 18:31 tsi
'Filistin'le barış zor' İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman 2 yıl içinde barış umudunun olmadığını söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Filistinlilerle iki yıl içinde barış sağlama şansının kesinlikle bulunmadığına inandığını söyledi.

Lieberman, yaptığı açıklamada, "İki yıl içinde bir Filistin devletinin kurulması hedefini gerçekçi görmediğini" belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinin iki yıl süreyle dondurulmasını isteyerek, bu sürede İsrail ve Filistinlilerin bir barış anlaşmasına varabilecekleri yolundaki beklentileriyle ilgili haberlere atıfta bulunan Lieberman, Oslo Anlaşmasın'dan bu yana geçen 16 yıl içinde barış anlaşması olmadığını, önümüzdeki 16 yıl içinde de kapsamlı bir barış anlaşmasının imzalanmasını mümkün görmediğini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı, bu değerlendirmesine gerekçe olarak, El Fetih'in 6. kongresinde alınan kararları, direnişten bahsetme, Kudüs'ün tamamı üzerinde hak iddiaları ve Filistinli mültecilerin geri dönüş haklarından vazgeçmemenin yanı sıra Filistin lideri Yaser Arafat'ın öldürülmesinin arkasında İsrail'in bulunduğu iddialarını gösterdi.

Lieberman, "İki devletli çözümün uzlaşmazlığı sona erdireceğini söyleyenler ya ne söylediklerini bilmiyorlar ya da bilinçli olarak yanıltmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

"Hatta 1967 sınırları üzerinden bir devlet kurulsa bile, bu bir son olmayacaktır" diyen Lieberman, Filistinlilerin Celile bölgesi üzerinde otonomi dahil, gerçekleştirilmesi imkansız taleplerde bulunacaklarını öne sürdü. Liberman, bu nedenlerle barış için zaman sınırı koymanın gereksiz olduğunu savundu.

Lieberman, kendisinin kişisel olarak şüpheleri bulunmasına rağmen, hükümetteki diğer yetkililerin barış süreciyle ilgili uğraşları için bir engel yaratmayacağını söyledi. Lieberman, "Her hangi bir kırmızı hat çekmiyorum ve hükümetteki diğer yetkililere, benim yanlış düşündüğümü kanıtlamaları için bir fırsat veriyorum. Bir barış ve kardeşliğin olacağı konusunda haksız çıkmayı çok isterim" dedi.

aa



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,204 µs