En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan Topbaş'la görüştü

23 Ağustos 2009 18:25 tsi
İki saatlik toplantıda İstanbul'a yapılacak 3. köprü de konuşuldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Emniyet Mahallesi'ndeki eski evinde dün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile bir araya geldi. Resmi programda olmayan özel görüşmede üçüncü köprü güzergahı konusunun ele alındığı öne sürüldü.

Kısıklı'daki villasından öğle saatlerinde sivil plakalı makam aracıyla çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'da öğle namazı kıldıktan sonra ofis olarak da kullandığı Emniyet Mahallesi'ndeki eski evine geldi. Erdoğan burada kendisinin kullandığı özel bir ciple gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile basına kapalı bir görüşme yaptı. Yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından önce Başbakan Erdoğan evden ayrıldı. Sivil plaka takılı makam aracıyla tekrar Kısıklı'daki villasına geçti. Erdoğan'ın ardından ise, dışarı çıktı. Topbaş beraberinde korumaları olmadan, kendi kullandığı sivil plakalı Mercedes marka ciple evden ayrıldı.

Görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak iki saat süren görüşmede son günlerde gündemi meşgul eden üçüncü köprü güzergahı konusunun ele alındığı iddia edildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, TOPBAŞ'I YALANLAMIŞTI
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin 18 Ağustos günü düzenlediği basın toplantısında 3. Köprü'nün Beykoz-Tarabya arasında olacağını açıklamıştı. Bir gün sonra ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, güzergahı doğrulamıştı. Topbaş "4 yılı aşkın süredir Başbakanımız ve ilgili bakanla güzergah belirlemek için çalışmalar yapıyoruz. Başbakanımızın hassasiyeti havzaların etkilenmemesi ve ormanların en az etkilenmesi yönündeydi. 6 ay önce Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte, 5 ayrı seçenekten sona kalan iki güzergah için helikopterle uçuş yaptık. Birisi Sarıyer tepeleri, ikincisi Tarabya-Beykoz güzergahı idi. Sarıyer bölgesi daha çok orman ve su havzasını etkilediği için Sayın Başbakan burayı istemedi. Beykoz-Tarabya güzergahına, yaptığımız değerlendirmelerle karar kıldık. Tarabya Oteli'nin yanı ile tam karşısına düşen bir iz belirlendi. 3 hafta önce de planlara işlenmesi için Ulaştırma Bakanlığı'ndan teklif geldi. Koordinasyon Kurulu üyeleri, diğer yetkililerle güzergahı inceledik. Eylül ayında Meclis'e sunacağız" demişti.

Ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 22 Ağustos günü açıklanan yerin 3. Köprü güzergahı olmadığını savunmuştu. Sözleriyle hem Tekin'i hem de Topbaş'ı yalanlamış olan Erdoğan, Topbaş'ın 6 ay önce güzergah üzerinde helikopterle dolaştıklarına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine de "Güzergahlar üzerinde çalışmamız oldu. Şu anda nihai kararı vermiş değiliz" demişti.

haberturk



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs