En Sıcak Konular

Yangın Armutlu-Gemlik yolunu kapattı

23 Ağustos 2009 17:34 tsi
Yalova'nın Armutlu ilçesinde orman yangını çıktı. Poyrazın etkisiyle büyüyen yangın, kısa sürede kızılçam ormanına sıçradı. Büyükorhan, Alanya ve Denizli'de de orman yangınları var.

Alınan bilgiye göre, Hayriye köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, kısa sürede kızılçam ormanına sıçradı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, 10 hektar kızıl çam ormanında etkili olan ve poyrazın etkisiyle Gemlik Körfezi'ne doğru büyüyen yangına 3 yangın söndürme helikopteri ve 15 arazözle müdahale edildiğini bildirdi.

YAKLAŞIK 20 HEKTAR ALANDA ETKİLİ OLAN YANGIN NEDENİYLE ARMUTLU-GEMLİK KARA YOLU ULAŞIMA KAPATILDI

Yalova'nın Armutlu ilçesindeki orman yangını nedeniyle Armutlu-Gemlik kara yolu ulaşıma kapatıldı.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Köksal Konak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hayriye köyü yakınlarındaki otluk alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve kısa sürede kızılçam ormanına sıçrayan yangının poyrazın etkisiyle büyüdüğünü belirtti.

Yaklaşık 20 hektar alanda etkili olan yangının Gemlik Körfezi kıyılarına kadar ulaştığını söyleyen Konak, bu nedenle Armutlu ile Bursa'nın Gemlik ilçesi arasındaki kara yolunun trafiğe kapatıldığını bildirdi.

Konak, yangına Çanakkale ve Manisa'dan gönderilenlerle birlikte 3 helikopter ve 15 arazöz ile çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinin müdahale ettiğini kaydederek, ''Tüm gücümüzle yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz'' dedi.

BÜYÜKORHAN'DA ORMAN YANGINI

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Büyükorhan ile Balıkesir'in Dursunbey ilçesi sınırındaki Akçasaz köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangına 2 helikopter, 26 arazöz ve 4 dozerle müdahale edildiğini, 10 hektar alanda etkili olan yangının kontrolünün rüzgar nedeniyle zorlaştığını bildirdi.

ALANYA'DA ORMAN YANGINI

Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangınında, 4 hektar orman alanı zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Dimçayı mevkisindeki Bıçakçı köyü yakınlarında bulunan ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Yangına, Alanya ve Kestel belediyelerine ait iki itfaiye aracı, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 5 arazöz, 30 söndürme işçisi ile iki helikopter müdahale etti.

Kısa sürede kontrol altına alınan yangında, 4 hektar çamlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

DENİZLİ'DE ORMAN YANGINI

Denizli'de orman yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, Denizli'nin Başkarcı beldesi Ornaz Vadisi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına Denizli Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, çok sayıda arazöz, Denizli ve çevre belediyelere ait itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Denizli Orman Bölge Müdürü Adem Oklu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangına müdahale için 1 uçak ve 1 helikopterin daha bölgeye gönderildiğini söyledi.

Oklu, ''Şu anda yangının yerleşim birimlerine sıçraması söz konusu değil. İnşallah rüzgarla birlikte daha fazla büyümeden kontrol altına alırız'' dedi.

Vadideki bir evin yakınında başlayan yangınla ilgili olarak sabotaj ihtimali üzerinde durulduğu bildirildi.

aa



Bu haber 809 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,313 µs