En Sıcak Konular

Marmara'da 'yapay adalar' projesi mi?

23 Ağustos 2009 15:43 tsi
İstanbul Boğazı'na yapılacak 3. köprü ile ilgili tartışmalar henüz gündemden düşmeden şimdi de Marmara Denizi'n de yapılması planlanan "yapay adalar" projesi gündemdeki yerini aldı.

Mimarlar Odası, Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/100 binlik İstanbul İl Çevre Düzeni planına itiraz etti. Oda tarafından yapılan açıklamada, hazırlanan planın, kent ve insan odaklı olmadığı öne sürülürken, projenin İstanbul'u pazarlamaya ve küresel şirketlere rant sağlamaya yönelik olduğu ifade edildi.

Mimarlar Odası, kentleşme ve Planlama Komite Yürütücüsü, Yıldız Uysal, " Maramara'ya yapay ada izni çıkarmışlar. Marmara Denizi'ni Dubai'ye çevirecekler" dedi.

Oda tarafından hazırlanan itiraz dilekçesinde, 17 Temmuz'da askıya çıkan 800 sayfalık planda, " Marmara Denizi'n de ilgili kurumların görüşleri doğrultusunda günübirlik turizm, rekreasyon, eğlence, festival ve toplantı gibi etkinliklere yönelik " sosyal etkinlik adası" niteliğinde yapay adalar yapılabilir " ibaresine dikkat çekildi.

Yıldız Uysal, plan dahilinde hazırlanan haritada Küçükçekmece ve Kartal ilçelerinde birer ada yeri belirlendiği vurgulayarak, "Planın askıya çıkmasından sonra haritadaki harita yerleri silinmiş. Ama lejanttaki bilgisini silmeyi unutmuşlar. Yapay adalar sadece iki bölgede gözükürken şimdi tüm şehir genelinde yapılabilir" şeklinde görüş bildirdi.

İtiraz gerekçeleri arasında, Galataport, Zeyport ve Haydarpaşa, gibi birçok kentsel dönüşüm projesinin, İstanbul'un tarihsel ve doğal değerlerine zarar vereceği belirtildi.

Vatan



Bu haber 743 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,796 µs