tarihi çağrı ! | " /> tarihi çağrı ! | "/>

En Sıcak Konular

Türk Ocakları'ndan tarihi çağrı !

23 Ağustos 2009 14:05 tsi
Türk Ocakları'ndan  tarihi çağrı !  
12 Eylül'de yaşanan işkence ve ölümlerle gündeme gelen Diyarbakır Cezaevi, demokratik açılımın bir adımı olarak taşınırken, Mamak Cezaevi için de anlamlı bir talep geldi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılımla ilgili siyasi polemiklere girmeyeceğini söyledi. Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'ü ziyaret eden Atalay, sürece katkı verecek bir görüşme yaptıklarını açıkladı.

Türk Ocakları'nın Türk dünyası için önemli köşe taşlarından olduğunu belirten Atalay, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yazılı açıklamasının sorulması üzerine, "Bu, siyasi polemiklerle götürülecek bir iş değil. Onun için soru almıyorum." dedi. Ortada 25 seneden beri kanayan bir yara bulunduğunu hatırlatan Gürgür ise, "Bu yaranın mutlaka tedavi edilmesi, halledilmesi gerekiyor. Türkiye devleti büyük bir devlettir. Bir aşiret devleti değiliz. Biz bu olayın üstesinden geliriz." ifadelerini kullandı. Demokratik hakların genişletilmesinin tüm toplum için ihtiyaç olduğunu kaydeden Gürgür, milli hassasiyetlere dikkat edilmesini istedi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratik açılımla ilgili olarak Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'ü makamında ziyaret etti. Atalay, Gürgür ile çalışmalarına katkı verecek bir görüşme yaptıklarını söyledi. Nuri Gürgür de 25 seneden beri kanayan bir yara bulunduğunu hatırlatırken, "Bu yaranın mutlaka telafi edilmesi, halledilmesi gerekiyor." diye konuştu.

DEVLET, MAMAK CEZAEVİ'NDEKİ İŞKENCELER İÇİN ÖZÜR DİLESİN

12 Eylül'de yaşanan işkence ve ölümlerle gündeme gelen Diyarbakır Cezaevi, demokratik açılımın bir adımı olarak taşınırken, Mamak Cezaevi için de anlamlı bir talep geldi. Nuri Gürgür, Mamak Cezaevi'nde yaşanan işkencelerden dolayı devletin hem sağ hem sol görüşlü insanlardan özür dilemesini istedi. Gürgür, gerekçesini ise şöyle açıkladı: "12 Eylül sonrası sağdan ve soldan binlerce gencimiz Mamak'ta işkenceye, kötü muameleye maruz kalmıştır. Bugüne kadar Mamak'la ilgili hiçbir şey yapılmadı. Devletin bu yaşananlardan dolayı özür dilemesi gerekir."

Mamak Cezaevi, askerî darbe sonrası birbirinden ünlü isimlerin tutuklu olduğu adresti. Eski başbakanlar merhum Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan, Doğu Perinçek, dönemin ülkücü lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu, eski RP Genel Başkanı Recai Kutan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Mamak'ta yatanlardan sadece birkaçı.

zaman



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs