En Sıcak Konular

Hürriyet'in pili bitti

23 Ağustos 2009 13:44 tsi
Hürriyet'in pili bitti Hürriyet'in 'Zir Vadisi'ne bombaları polis koydu' iddiasına kamera kayıtlarındaki 3 dakikalık kesintiyle destek verdiği haberi boş çıktı.

Kesintinin kamera pilinin değiştirmesinden kaynaklandığı anlaşıldı. Kazıda kayıt yapan ikinci bir kameranın görüntüleri de iddiayı yalanlıyor.

Hürriyet, Perşembe günü Yarbay Dönmez'in evinde yapılan arama ile Sincan Yenikent'teki Zir Vadisi'ndeki kazıyla ilgili görüntüleri yayınladı. Haberde Dönmez'in 'bombaları polis koydu' iddiasını güçlendirecek vurgular dikkat çekti.

Ergenekon sanığı Yarbay Mustafa Dönmez, Yenikent'teki kazıda ele geçirilen bombaları polisin koyduğunu ileri sürdü. Ergenekon soruşturmasına karşı haberleriyle dikkat çeken Hürriyet ise manşet haberinde, polis kamerasındaki 3 dakikalık kesinti bulunduğunu, bunun bombaların bulunduğu ana denk geldiğini iddia etti. Ancak 3 dakikalık kesintinin kameranın pilinin değiştirilmesinden kaynaklandığı ortaya çıktı.


YARBAY: BOMBALAR POLİS KOMPLOSU

12 Ocak 2009'da Ergenekon zanlısı Yarbay Mustafa Dönmez'in Yenikent'teki evinde yapılan aramalarda bir ajanda içerisine iki beyaz kağıda çizilmiş krokiler ele geçirildi. Polis krokilerden yola çıkarak Yenikent'teki Zir Vadisi'nde kazı yaptı. Dönmez tarafından metruk bir evin bahçesine gömülmüş çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Kazı çalışması sırasında iki polis de kamera ile sürekli kayıt yaptı. Ergenekon'da tutuklanan Yarbay Dönmez, savcılık ifadesinde evinde ele geçirilen silahları ile Yenikent'teki mühimmatı polisin koyduğunu ileri sürdü.

Dönmez, askeri mahkemede de bu iddiasını tekrarlayarak, aramadaki askeri personelin dinlenmesini ve kamera kayıtlarının incelenmesini istedi. Mahkemeye ifadede veren askeri personel ise kazıda ele geçirilen silah ve mühimmatı polisin koymasının mümkün olmadığını söylediler.

HÜRRİYET'İN 3 DAKİKA ŞÜPHESİ

İddiayı askeri personel yalanlamasına rağmen, 20 Ağustos Perşembe günü Dönmez'in evinde yapılan arama ve Yenikent kazısının görüntülerini manşetten yayınlayan Hürriyet gazetesi, polis kamerasında 3 dakikalık kesintinin şüphelere neden olduğunu ileri sürdü. Hürriyet, mahkemeye gönderilen kayıttakı 18:21-18:24 arasındaki kesintinin Zir Vadisi'ndeki kazıda bombaların bulunduğu ana denk geldiğini ileri sürdü.

2. KAMERA KAYITLARI MAHKEMEYE GİDECEK

Hürriyet'in şüphesini çeken kamera kaydındaki 3 dakikalık kesintinin nedenini Yeni Şafak ortaya çıktı. Yeni Şafak'ın emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye göre kesintinin nedeni kaydı yapan polis memurunun biten pili değiştirmesinden kaynaklanıyor. 3 dakikada kameranın pilini değiştiren polis memurunun, 18.24'te tekrar görüntü almaya devam ettiği polis tarafından tespit edildi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, kazıda ikinci bir polis kamerasının kayıt yaptığını belirterek “Şüpheleri ortadan kaydırmak için, bu kayıdı, Ergenekon davasına bakan mahkeme ve Yarbay Dönmez'in yargılandığı askeri mahkemeye göndereceğiz” dedi.

yenişafak

 

    

 



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,981 µs