yeni skandal | " /> yeni skandal | "/>

En Sıcak Konular

Özbek'in sendikasında yeni skandal

23 Ağustos 2009 09:22 tsi
Özbek'in sendikasında yeni skandal 
Eski Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in, Ergenekon'la bağlantısının ortaya çıkmaması için sendika çalışanlarına sus payı ödediği ileri sürüldü.

İddianın sahibi, sendikanın eski Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın. Ergenekon savcılarına verdiği ifadede, mesai arkadaşlarına her ay düzenli olarak 3 bin, 2 bin veya bin 500 lira ödendiğini aktaran Özaltın, bu şekilde para verilen 80 kişi bulunduğunu söylüyor.

Özbek, çalışanlarına 'sus payı' vermiş

Mustafa Özbek'in sendikanın parasını nasıl harcadığı ve karanlık işlerinin ortaya çıkmaması için kimlere para verdiği Ergenekon üçüncü iddianamesinin ekleri arasında, 96. klasörde bulunuyor. Savcılara ifade veren eski Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, "Türk Metal Sendikası tarafından sendika yönetiminde daha önce görev alıp sendikada yaşanan yasadışı olaylar ile ilgili bilgi sahibi olan kişilere sus payı şeklinde çeşitli bahaneler ile para ödenmektedir." ifadesini kullanıyor. Özaltın, ifadesinde 8-10 yıl boyunca kime ne kadar verildiğini tek tek anlatıyor.

HESAPLARIN İNCELENMESİNDEN KORKTU

Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın, şaibeli işlerin ve ilişkilerin ortaya çıkmaması için bu şekilde 80 kişiye para ödendiği bilgisini veriyor. Bu bilgilerin hesapların incelenmesi sonucunda tespit edilebileceğini belirtiyor. Parasal bağlantılarla ilgili bilgiler veren Özaltın, daha ilginç bir saptamayı da Mustafa Özbek'in genel başkanlık koltuğunu bırakmaması hakkında yapıyor. Ona göre, Özbek bir dönem yaşlandığı gerekçesi ile sendika başkanlığını bırakacağını söylüyordu. Fakat en büyük korkusu, arkasından sendika başkanı olacak kişinin hesaplarla ilgili konuları irdeleyerek kendisini zor durumda bırakacağı idi. Türkiye Topluluğu'nun oluşturulmasından sonra ise bu fikirden tamamen vazgeçti.

Ergenekon'un kasası olduğu ileri sürülen Mustafa Özbek'in PKK ile de özel olarak ilgilendiği ortaya çıkmıştı. Ek klasörlerde yer alan bilgilere göre, Özbek'ten ele geçirilen belgeler arasında Öcalan'ın 1999 yılında yakalandıktan sonra verdiği ilk ifade de bulunuyor. Ayrıca Özbek'in tuttuğu özel notlarda PKK'yı 'gül', silahı ise 'mürekkep' olarak tanımladığı tespit edilmişti.

zaman



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,712 µs