nasıl ele geçirilir? | " /> nasıl ele geçirilir? | "/>

En Sıcak Konular

Bir siyasi parti nasıl ele geçirilir?

22 Ağustos 2009 10:41 tsi
Bir siyasi parti nasıl ele geçirilir? Bülent Ecevit'ten "Partiyi iktidara getireceğiz" diyerek DSP'yi isteyen süpriz isim kim?

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in koruma polisi ve Bağımsız İzmir Milletvekili Recai Birgün, Ergenekon savcılarına verdiği ifadesinde, eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın, Bülent Ecevit'ten DSP'yi kendilerine devretmesini istediğini aktarıyor.

Ecevit'in cevabı şöyle oluyor: "Siyaset yapmak isteyen partiye gelir üye olabilir."

İfadesinde Birgün eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın, eski DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'ten DSP'nin yönetimini kendilerine devretmesini istediğini anlatıyor. Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde koruma müdürü olan Recai Birgün, Ecevit'in evinde yaptığı görüşmelerde genellikle yanında bulunduğunu belirtiyor. Birgün'ün ifadesine göre, 2004 yılında eski MGK Genel Sekreteri Org. Tuncer Kılınç, dönemin DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i Oran'daki evinde ziyaret ediyor. Ziyarette Kılınç Paşa, Ecevit'e temiz, sağdan ve soldan oy alabilecek bir partiye ihtiyaç duyduklarını, askerler olarak DSP'nin yönetiminin kendilerinin oluşturduğu bir gruba devredilmesini istiyor. Görüşmede herhangi bir isim vermeyen Kılınç, düşündükleri kişilerin kendi arkadaşları olduğunu belirtiyor ve bu isimlerin yönetime gelmesi halinde DSP'nin tekrar iktidara geleceğini ileri sürüyor. Ecevit'in bu talebe cevabı şöyle oluyor: "Siyaset yapmak isteyen partiye gelip üye olabilir. Prosedüre göre delegeler tarafından seçilirlerse yönetimde görev alabilirler."

Birgün, Ecevit'in 'askerler'in başbakanlıktan çekilmesi için baskı yapıldığı yönünde basında çıkan haberleri doğruladığını, ancak isim vermediği aktarıyor. 3. Ergenekon iddianamesinde, Tuncer Kılınç'ın 'silahlı terör örgütünün siyasî partileri yönlendirme ve tek merkezden yönetme amaçlarına uygun olarak faaliyette bulunduğu' öne sürülüyor.

Zaman



Bu haber 1,235 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,168 µs