En Sıcak Konular

'Oruç tutan personel sayısı' tartışması

21 Ağustos 2009 21:56 tsi
CHP, başkentte bir hastanede oruç tutmayan personel isimlerinin alındığı iddiasını gündeme getirdi. Oysa gerekçe bambaşka çıktı..

Ankara İl Sağlık Müdürü Mustafa Aksoy, CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in, ''Başkentte bir hastanenin baştabip yardımcısının, hastanede oruç tutacakların isimlerinin, personel servisine bildirilmesini istediği'' iddiasıyla ilgili olarak, ''Ramazan ayında oruç tutan personel olacağı düşünülerek, yemek firmasına, fazla para ödemesi yapılmamak adına sayı tespiti yapıldığını'' açıkladı. 

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Ulucanlar Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan personel ve hastaların yemeklerinin ihale yöntemiyle en ucuz teklifi veren firmadan birim fiyat üzerinden satın alındığını belirtti.

Hastanenin firmaya fazla ödemede bulunmamak için bir iş günü öncesinden hastaneden yatan hasta sayısı ve yemek yiyecekleri muhtemel personelin sayısının firmaya verildiğini ve daha sonra yemek yiyen kişi sayısına göre ücret ödendiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti:

''Ramazan ayında oruç tutan personel olacağı düşünülerek, firmaya fazla para ödemesi yapılmamak adına sayı tespiti yapılmıştır. Bu uygulama yeni başlatılmış bir uygulama olmayıp, hastanemizin kuruluş yılı olan 1995 tarihinden beri yapılmaktadır.

Hastane idaresince bugüne kadar yapılmış uygulamalar devam ettirilmiştir. İdaremizin kişilerin din ve vicdan hürriyetlerine yönelik herhangi bir uygulaması söz konusu olamaz.''

aa



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs