En Sıcak Konular

Böhmer: Ramazan, karşılıklı anlayış için bir fırsattır

21 Ağustos 2009 20:54 tsi
Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, ramazan ayının Müslümanlarla gayrimüslimler arasında karşılıklı anlayış göstermek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Böhmer yayımladığı ramazan ayı mesajında, Almanya'da yaşayan 4 milyon Müslüman'dan çoğunun bugünden itibaren oruç tutmaya başladığına işaret ederek, ''Ramazan ayı kendi içine dönme ve düşünme dönemidir. Ramazan ayı karşılıklı anlayış gösterilmesi için bir fırsattır'' ifadesini kullandı.

Farklı insanların inançlarını, geleneklerini ve dini törelerini tanımanın, bunlara katılabilmenin karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü artırdığını belirten Böhmer, ramazanda Müslümanların, gayrimüslimleri, dost ve akrabalarını iftara davet etmesinin güzel bir gelenek olduğunu, iftarın aileleri ve dostları bir araya getirdiğini kaydetti.

Böhmer, kültür ve dinler arası diyaloğun, Almanya'daki toplumun birlikteliği ve bu birlikteliğin gelişmesi için temel şart olduğunu ifade etti.

Yeşiller Partisi eş başkanları Claudia Roth ve Cem Özdemir de ramazan ayı vesilesiyle ortak bir mesaj yayımlayarak, Almanya'da yaşayan Müslümanların ülkedeki çok dinliliğin bir parçası olduklarını ve ramazanın öneminin anlaşılmasına katkıda bulunduklarını belirttiler.

Ramazan ayının insanlar arasında yardımlaşmayı teşvik eden bir ay olduğunu ifade eden Roth ve Özdemir, ramazan ayının, gayrimüslimlerle diyaloğun teşvik edilerek toplum içinde karşılıklı saygınlık ve bağlılığı artırma duygusunun geliştirilmesine vesile olması gerektiğini kaydettiler.
 
aa



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,989 µs