En Sıcak Konular

Erbakan: Şehit anaları için değil AB'nin isteği

21 Ağustos 2009 20:38 tsi
"Dış güçlerin oyununa gelmeyin" diyen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan hükümetin yürüttüğü açalım çalışmalarına veryansın etti.

Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında dinlenen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan, Ayvalıburun Camii'ne geldi. Korumalarının yardımıyla güçlükle otomobilinden inen Erbakan'ı sevenleri elini öpmek için sıraya geçtiler. Tek tek herkesle selamlaşan Erbakan, cuma namazından sonra geleneği bozmayıp vatandaşlarla sohbet etti. Erbakan, Ramazan ayının önemini belirtirken Müslüman alemine cihat çağrısında bulundu. Cihat'ın manasının çalışmak olduğunu belirten Erbakan, Müslümanların boş durmamalarını istedi.

Necmettin Erbakan, sohbet sonunda gazetecilerin sorularını değerlendirdi. Erbakan, bir gazetecinin, Saadet Partisi'nin Diyarbakır'a çıkarma yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz ? Demokratik açılıma destek amaçlı bir gezi midir ? sorusuna, "Ne demek çıkarma yapmak. Her zaman söylediğim gibi her şeyden önce Müslümanız. Müslümanlıkta ırkçılık yok. Cenabı Allah Kur'an-ı azimüşşanda diyor ki 'Biz sizleri ayrı ayrı soylardan, ırklardan yarattık. Aranızda farklılık olsun, birbirinize yardımınız olsun, dostluğunuz kuvvetlensin, kardeşliğiniz kuvvetlensin diye' Irkçılık yoktur. Irkçılık cahiliyeye delalettir. İnsanların kendilerini kurtarmaları lazım. Türkiye'miz kalkınmışlık bakımından farklılıklar arz ediyor. Bir takım bölgeler kalkınamamışlar. Kalkındırılmamışlar. Birtakım zulümlere uğramışlar. Bu gerçekleri görmezlikten gelmek mümkün değil. Bunları telafi etmemiz lazım. Hata ırkta değil, hata davranışta." dedi.

Sohbette Kürt açılımının AB isteği doğrultusunda yapıldığını savunan Erbakan, Türkiye'yi bölmek için oynanan oyunlar olduğunu dile getirdi. Erbakan, Türk-Kürt diye bir mesele olmadığını, herkesin kardeş olduğunu dile getirdi. Erbakan, şöyle dedi: "Tek bir milletiz, tek bir ümmetiz. Tarih boyunca da hep birlikte yaşamışız. Avrupalı, ille bizi bölmek için bu uydurma şeyleri çıkartmak istiyor, bunlara alet olmamak lazım. Bu sebepten dolayıdır ki bu meselede bütün memleket evlatlarının hepsi uyanık olmalı ve dış güçlerin oyununa gemlmemesi lazım. Baştaki yöneticilerin bilhassa onların oyununa alet olmamaları lazım gelir. Bizim millete anlatmak istediğimiz gerçek budur. Şimdi Avrupa'ya girmek için hiç bir şey yapmadınız diyor bunlara. Bunlarda yeteri kadar devlet tecrübesi yok. Çoluk çocuk takımı."

Erbakan, bir başka gazetecinin, 'Bu çoluk çocuk takımı olarak nitelendirdiğiniz kişiler AK Parti yöneticileri mi ?" şeklindeki soruyu ise "Kim çoluk çocuksa" cevabını verdi.

cihan



Bu haber 654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs