En Sıcak Konular

Ferhat Tunç'tan Bakan Atalay'a mektup

21 Ağustos 2009 18:39 tsi
Sanatçı Ferhat Tunç, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde konserinin yasaklanması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a mektup yazdı.

18 Ağustos tarihinde Manisa-Turgutlu'da gerçekleştirmek istediği konseri yasaklanan sanatçı, mektubunda, "Bir sanatçı olarak böylesine ilkel bir uygulamayı hak etmiyorum" diyerek tepkisini gösterdi. "Demokratik Açılım" olarak devam eden çalışmaları da dikkatle izlediğini belirten Ferhat Tunç, "Bu girişimin Kürt sorunu ekseninde yaşadığımız kanlı ve karanlık bir sürecin sona erdirilmesine vesile olmasını içtenlikle diliyorum" dedi.

Kendisini Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir sanatçı olarak tanımlayan Tunç, şu ifadelere yer verdi: "Hükümet olarak Kürt sorununun çözümü ve Türkiye'nin demokratikleşmesi yönünde çalışmalar yaptığınız ve bu doğrultuda bazı aydın ve sanatçılarla görüştüğünüz bu süreçte yaşadığım bir anlamsız yasak olayını sizi ve hükümetinizi, biraz da bu süreçle bağlantılı olduğu için ilgilendirdiğini düşünerek paylaşmak istedim."

18 Ağustos tarihinde Manisa-Turgutlu ilçesinde gerçekleştirmek istediği konserin kaymakamlık tarafından sudan gerekçelerle izin verilmediğini ileri süren Tunç mektubunda şöyle dedi: "Turgutlu Kaymakamlığı, belediye ve emniyet yetkililerinin, konseri düzenleyen kişilere yönelik 'Ferhat Tunç'u neden getiriyorsunuz, başka sanatçı mı yok' tarzında ifadelerini bu ülkenin bir sanatçısı olarak yadırgadığımı ve bu zihniyetin başlattığınız bu olumlu demokratik süreçle bağdaşmadığını belirtmek durumundayım. Turgutlu kaymakamlığı 'yasadışı terör örgütleri gelebilir' düşüncesiyle Turgutlu anfi tiyatroda gerçekleştirmek istediğim konsere izin vermemiştir. Bu gerekçelerle beni de adeta 'yasadışı' biriymişim gibi göstermeye çalıştıklarını üzüntüyle belirtmeliyim. Uzun yıllardır şarkılarımda barışı ve kardeşliği işleyerek bu karanlık ve kanlı sürecin sona erdirilmesi için mücadele eden, çaba gösteren bir sanatçı olarak böylesine ilkel bir uygulamayı hak etmiyorum. Şahsınız ve bakanlığınızın bu anlamsız yasakçı zihniyete dur diyeceğini umuyor, özgür, demokratik ve kardeşçe yaşanılır bir Türkiye için başlattığınız girişimi önemsediğimi belirterek saygılarımı sunuyorum."

cihan



Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,887 µs