En Sıcak Konular

Atalay, TESK'le Kürt açılımını görüştü

21 Ağustos 2009 12:21 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, “Bizim bu yürüttüğümüz çalışmada Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün pekiştirilmesi, kardeşliğin artırılması, güzel ülkemizde kardeşçe ve huzurlu yaşamamızın sağlanması yönündedir” dedi.

Atalay, “Demokratik açılım” çalışmaları kapsamında, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken'i ziyaret ederek, yaklaşık 45 dakika görüştü.

Görüşmeden sonra gazetecilere açıklama yapan Atalay, sözlerine yeni ramazan ayını tebrik ederek başladı.
“Demokratik açılım” çalışmaları kapsamında, TESK Başkanı Palandöken ve arkadaşlarını ziyaret ettiğini belirten Atalay, bu konuda yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi verdiğini söyledi. Ayrıca, TESK'in de görüşlerini aldığını ifade eden Atalay, bundan sonra da görüşlerini almaya devam edeceğini kaydetti.

Esnaf ve sanatkar kesiminin, bütün toplumlarda ana gövde ve orta sınıf olduğunu anlatan Atalay, aynı zamanda toplumun değerlerini ayakta tutan önemli bir grup olduğunu söyledi. Bu özellikleri nedeniyle toplumun her köşesinde, en küçük yerleşim birimine kadar esnaf ve sanatkarların mevcut olduğunu anlatan Atalay, TESK'in çok sayıda üyesi bulunduğunu da ifade etti.

Atalay, birlik ve bütünlüğün köşe taşı ve temelini esnaf ve sanatkarın oluşturduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizim bu yürüttüğümüz çalışmada, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünün pekiştirilmesi, kardeşliğin artırılması, güzel ülkemizde kardeşçe ve huzurla yaşamamızın sağlanması yönündedir. Buna dönük bir çalışmadır. Bu manada tabi konfederasyonumuzun ve bu kesimin desteği önemlidir. Kendileri ile bunları paylaştım. Bu vesile ile sayın başkan ve arkadaşları bana bu konuda desteklerini ve görüşlerini ifade ettiler.”

ESNAFIN SORUNLARI

Bakan Atalay, görüşmede esnaf ve sanatkarların bazı sorunlarını da dinlediğini, gerekli notları aldığını ve bunları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e ileteceği sözünü verdiğini bildirdi.
İçişleri Bakanı Atalay, TESK'e gelişinde, girişte bulunan salonundaki, Atatürk Fotoğrafları sergisini de gezdi.

A.A.



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,320 µs