ŞOK İHBAR! | " /> ŞOK İHBAR! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon savcılarına ŞOK İHBAR!

21 Ağustos 2009 12:07 tsi
Ergenekon savcılarına 
ŞOK İHBAR! 
Deniz Kuvvetleri'ndeki yapılanmayla ilgili ihbar mektubu savcıya uluşmadan yok edilmiş. Aktifhaber yazarı Yusuf Gezgin'in daha önce gündeme getirdiği postane kontrolü iddiası da böylece doğrulanmış oldu.

Deniz Kuvvetleri'ndeki Ergenekon yapılanmasıyla ilgili ihbar mektubunun Ergenekon savcılarına ulaşmadan kaybedildiği ortaya çıktı.

3. iddianamenin delil klasörlerindeki bilgilere göre Ergenekon'la ilgili şok bilgilerin yer aldığı ihbar mektubu, savcıya ulaşmadan yok edildi. İhbarcıyı tespit için postanedeki görüntüler tehditle alındı...

Deniz Kuvvetleri'ndeki Ergenekon yapılanması ve kayıp bombalarla ilgili gönderilen ihbar mektubunun Ergenekon savcılarına ulaşmadan kaybedildiği ortaya çıktı. Mektubun nasıl kaybolduğu ihbarı yapan kişinin Ergenekon savcılarına yazdığı ikinci mektupta bir bir anlatıldı. Ergenekon savcılarına ulaşması üçüncü şahıslarca engellenen ihbar mektubunun gönderildiği postanenin görüntü kayıtlarının da tehditle alınarak incelemeye tabi tutulduğu iddia edildi.

El bombaları örtbas edildi


Ergenekon'un 3. iddianamesinin delil klasörlerinde yer alan belgeler Ergenekon soruşturmasını engellemeye yönelik çabaları gözler önüne serdi. Ergenekon'un 10. dalga operasyonunda İzmir'de gözaltına alınan Deniz Piyade Binbaşı Erbay Çolakoğlu'nun birliğinde görevli olduğu tahmin edilen bir asker tarafından nisan ayında Ergenekon savcılarına ihbar mektubu gönderildi.

Ancak bu ihbar mektubu savcıların eline ulaşmadan yok edildi. Ülkenin birçok yerinde çıkan cephaneliklere atıf yapılan kayıp mektupta Güneydeniz Saha Komutanlığı'na bağlı Çıkarma Gemileri Komutanlığı'na ait TCG Ertuğrul gemisinde kayıp el bombalarının nasıl örtbas edildiği anlatıldı.

Lot numaralarıyla oynandı

Ertuğrul gemisinde 5 el bombasının kayıp olduğu ve bu el bombalarının Ergenekon aramalarında ortaya çıkarılan el bombalarının seri numaralarından olduğunun aktarıldığı mektupta, "Bunun farkında olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kontrol amaçlı 19 Ocak tarihli mesajda el bombası ve el bombası tapalarının varlığı hakkında bilgi istemiştir. Komutanlığın 19 Ocak tarihli mesajı öncesi ve sonrasında, gerek el bombası tapalarının gerekse taarruz tipi el bombalarının lot numaralarında oynamalar olduğu gözükecektir" denildi.

“Yakında beni de içeri alırlar”


İhbar mektubunda, envanterde görünen el bombası sayısına ulaşılabilmek için farklı numaradaki el bombası tapalarının TCG Ertuğrul gemisinin envanterine dahil edilerek kayıtların mevcutlarla örtüştürüldüğü iddia edildi. Yok edilen ilk mektupta Erbay Binbaşı'nın yakın arkadaşı Yüzbaşı Ümit Özbek'e özel bir sohbet esnasında Ergenekon soruşturmasıyla ilgili olarak "Yakında beni de alırlar" şeklinde bir beyanda bulunduğu da yer aldı.

Ümit Sayın’ın gizli belgesi

İhbar mektubunda Binbaşı Çolakoğlu'na ait suç belgelerinin nasıl kaçırıldığı anlatıldı. Çolakoğlu'nu aramaya giden Cumhuriyet savcısı nizamiyede bir süre bekletildi. Bu sırada Çolakoğlu'nun ofisi Albay Levent Gülmen ve Bahadır Albay tarafından temizlendi. Belgeler Tuğa. Ekmen Özdengil ve Tüma. Halit Özkoç'a verildi. Komutanlar bu belgeleri Güney Deniz Saha Komutanı Kora. Erdal Bucak'tan gizledi.

Mektupla Erbay’a ait 173 belgenin listesi de savcılara gönderildi. Çolakoğlu'ndan çıkan, ancak savcıdan gizlenen Ümit Sayın'a ait "GİZLİ" damgalı bir belge de mektubun ekinde yer aldı. Genelkurmay'a yönelik 2004'te hazırlanan belgede Sayın, "Bu örgütlenme TSK'nın gizli bilgisi ve kontrolü altında yapılmalıdır" ifadesine yer verdi.

Görüntüler tehditle alındı

Skandal iddiaların bulunduğu ihbar mektubunun Ergenekon savcılarına ulaşmasının nasıl engellendiği ikinci ihbar mektubuyla aydınlandı. Yeniden ihbar mektubu yazan asker, ilk ihbar mektubunun Güney Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli üst düzey bazı subaylarca ele geçirildiğini bildirdi. Karargahta görevli bazı üst rütbeli subayların tüm mesailerini bu işe ayırdığının belirtildiği ihbar mektubunda şunlara yer verildi:

3. şahıslar ele geçirdi

"Gösterilen çabalar ne yazık ki adalete yardımcı olmaya çalışılması ve sorumlular hakkında işlem yapılmasıyla ilgili değildir. Aksine tüm çabalar bu bilgileri kimin sızdırdığı ve konunun nasıl kapatılabileceği ile ilgilidir." Şok bir iddaya da yer verilen mektupta, "Makamınıza gönderilen mektup, tarafıma ve size özel olması gerekirken iletişim özgürlüğü engellenerek tarafların rızası olmadan 3. şahıslar tarafından ele geçirilmiştir. Gönderenin tespit edilmesi maksadıyla, yasadışı ve korkutma yolu ile postaneden kamera kayıtları alınmıştır" denildi.AKTİFHABER 



Bu haber 1,116 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,189 µs