Terör rantı suçlaması | " /> Terör rantı suçlaması | "/>

En Sıcak Konular

AKP'den Bahçeli'ye Terör rantı suçlaması

21 Ağustos 2009 10:40 tsi
AKP'den Bahçeli'ye Terör rantı suçlaması MHP lideri Bahçeli'nin dünkü sert yazılı açıklamasına AKP'den de sert bir cevap geldi. Bahçeli 'terörle mücadele üzerinden siyasetini sürdürmeyle' suçlandı...

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı yazılı açıklama ile getirdiği suçlamalara sert tepki gösterdi.

Bahçeli’nin açıklamasını “çok büyük talihsizlik” olarak nitelendiren Kılıç, “Sayın Bahçeli’nin açıklamaları maalesef hakaretten ötesini içeriyor. Ama Sayın Bahçeli’nin şunu bilmesini isterim ki, bizim kendisine yönelik üslubumuz bu ölçekte bir üslup olmayacak”dedi.

Kılıç, “Anlaşılan odur ki Sayın Bahçeli Türkiye’nin terörle mücadelesine demokratik açılımla destek vermek yerine, bu mücadele üzerinden siyasi varlığını devam ettirme kararlılığını, korumaktadır”dedi.

AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç Meclis’te gazetecilerin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli’nin yaptığı yazılı açıklamanın kendi siyaseti ve Türkiye’nin geleceği adına ‘çok büyük bir talihsizlik’ olduğunu öne süren Kılıç, “Türkiye’nin bugün bu ölçekte dozu sert bir üsluba ve bu kadar sert söylemlere ihtiyacı yok. Türkiye’nin tam aksine içine girilen demokratik çözüm arayışları çerçevesinde, barışa, kardeşliğe, huzura, birliğe ve bütünlüğe vurgular yapan cümlelere Türkiye’nin ihtiyacı var.” dedi.

-“BARIŞA, KARDEŞLİĞE ZERRE KADAR KATKISI OLMAYAN AÇIKLAMALAR”-

AKP’nin başından itibaren 71.5 milyon insanın barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşamasını hedef aldığını kaydeden Kılıç şunları söyledi:

“Hükümetin atmak istediği adımların tek hedefi vardır. Tıpkı AB ile ilgili çalışmalarda olduğu gibi her ne yapacaksak kendi insanımızın huzuru, kendi insanımızın mutluluğu, kendi insanımızın daha demokratik ve özgür yaşam standartlarına kavuşması için. Dolayısıyla Sayın Bahçeli’nin yaptığı açıklamalara bu eksende bakıldığında Türkiye’nin barışçıl geleceğine, zerre kadar katkısı olmayan, çok sert açıklamalar.”

-“BAHÇELİ’NİN KAÇIRDIĞI KONTROLÜ KAYBETMEYECEĞİZ”-

Kılıç, “Bahçeli’nin konuşması hakaret mi içeriyor, hukuk boyutuna taşımayı düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine, Bahçeli’nin açıklamalarının hakaretin ötesinde olduğunu söyledi. Bahçeli’nin üslubuna rağmen ona karşı üsluplarının aynı ölçekte olmayacağını belirten Kılıç, konuyu yargıya taşımak konusunda ise henüz bir çalışmalarının olmadığını kaydetti. Kılıç şöyle konuştu:

“Ancak Sayın Bahçeli ihanet sözcüğünü kullanıyor ki ihanet sözcüğünü kullanabilmek ancak demokratik sürece katkı vermekten imtina etmeyle, çekinmeyle, geri durmayla eşdeğer tutulabilir. Bu cümleleri, kelimeli seçerek kullanmanın Sayın Bahçeli’nin hakkı olmadığına inanıyoruz. AK Parti’yi yasadışı örgütlerle aynı kefeye koyma noktasındaki yaklaşımı da kabul edilebilir değil. Sayın Bahçeli’yi şunu bilmeli ki biz MHP’nin yasadışı örgütlerle, illegal örgütlenmelerle hiçbir zaman aynı kefeye koymayacağız. Sayın Bahçeli’nin kaçırdığı kontrolü, kaybettiği feraseti, yitirdiği sağduyuyu Ak Parti iktidarı ve genel merkezi, sağduyu, feraset ve basiret noktasında hiçbir zaman kaybetmeyecek. Biz soğukkanlılığımızı, sağlam, sağlıklı ve samimi duruşumuzu her ne açıklama yapılırsa yapılsın korumaya ve sürdürmeye devam edeceğiz.”

-“TERÖRLE MÜCADELE ÜZERİNDEN SİYASETİNİ SÜRDÜRME KARARLILIĞINDA”-

Kılıç, “Başbakan ikinci turda muhalefetle görüşecek denildiği bir dönemde, MGK’nın olduğu bir günde Bahçeli’nin açıklamaları kapının tümüyle kapatılmış olduğu anlamına mı geliyor?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Bu açıklamadan sonra Türk toplumu Sayın Bahçeli’ye şunu soracaktır. AK Parti iktidarından önceki 4 yıl boyunca Sayın Bahçeli Başbakan Yardımcısı sıfatıyla hükümetin ikinci adamı oldu. Ve Rahmetli Ecevit’in başbakanlığı sırasında yaklaşım ve önerileriyle hükümetin üzerinde çok tesir icra eden bir Başbakan Yardımcısı oldu. Sayın Bahçeli bu dört yıllık Başbakan Yardımcılığı süresi içinde Türkiye’nin bu en köklü sorununun çözümü için hangi adımı attı, hangi öneriyi getirdi, hangi yaklaşımı geliştirdi? Hiçbir adım atmayan Sayın Bahçeli’nin 2007 seçimlerinde otobüsün üzerinden mitinge toplanan kalabalığa idamı simgeleyen ipi fırlatması o dönem akıllara şu soruyu getirmişti; madem bu kadar idama hevesliydin Başbakan Yardımcısı iken konu önüne geldiğinde bunun gereğini niye yapmadın? Bugün gelinen noktada anlaşılan odur ki; sayın Bahçeli Türkiye’nin terörle mücadelesine demokratik açılımla destek vermek yerine, bu mücadele üzerinden siyasi varlığını devam ettirme kararlılığını, korumaktadır.”

aktif haber



Bu haber 374 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,932 µs