şok ayrıntıları | " /> şok ayrıntıları | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'a suikast planının şok ayrıntıları

21 Ağustos 2009 08:03 tsi
Erdoğan'a suikast planının şok ayrıntıları 3. Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde suikast planlarının detayla yer alıyor. Belgelerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast planının ayrıntıları da var...

Üçüncü Ergenekon iddianamesinin dayanağı, yani delil klasörleri sanık avukatlarına dün verildi. Klasörlerdeki en dikkat çekici bölümler ise suikast planlarının ayrıntıları. Tutuklu sanık Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde aramalar yapılmış silahlarla birlikte bazı belgeler bulunduğu iddia edilmişti. Sözkonusu belgeler delil klasörlerinde yerini aldı.

Başbakan LAW ile vurulacaktı

Bu belgelerden en dikkat çekici olanı Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast planı. Planda Başbakanlık Konutu ve çevresi haritalar üzerine işaretlemeler yapılarak gösteriliyor. Dönmez'in ajandasının bazı sayfalarında Başbakanlık Konutu’nun çevresindeki yürüyüş yolları krokiler çizilerek gösteriliyor.

Bu notlarda Zir vadisinde kazılar yapılarak silahların bulunduğu noktanın krokisi yer alıyor. Sözkonusu belgeler Başbakanlık Konutu’na Law silahıyla saldırı düzenlenme planının en önemli delili olarak gösteriliyor. İbrahim Şahin'e ait belgelerde Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Kazım Genç ve Ermeni Patriği Mesrop Mutafyan'a yönelik suikast planlarının ayrıntıları var.

Balkız için ‘6. Eylemin İcrası’

Bazı belgeler eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin tarafından oluşturulduğu iddia edilen suikast timinin hangi eylemleri gerçekleştireceğini gösteriyor. Şahin'in evinde ele geçirilen belgelere göre S-1 adı verilen suikast timi özel harekat polisleri ve teğmenlerden oluşuyor.

Hazırlanan planlarının en ayrıntılısı Alevi Bektaşi Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Balkız'a yönelik olanı. "6. Eylemin icrası" başlıklı planda Balkız'ın evinin bulunduğu sokağın fotoğrafları ve krokisi, hedef alınacak binanın fotoğrafları, eylemin hangi saatte yapılacağına kadar ayrıntılar yer alıyor.

İŞTE ELE GEÇİRİLEN O KROKİ...

 

 

 

bugün



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,477 µs