En Sıcak Konular

Horasan sele teslim

20 Ağustos 2009 22:36 tsi
Erzurum'un Horasan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış sele dönüşü. Hasan baba, Camii Kebir ve Şerefiye mahallelerinde bir çok ev su altında kaldı.

Yarım saat aralıksız devam eden sağanak yağış bir çok evin su altında kalmasına sebep olurken, bazı evlerde mahsur kalan vatandaşlar pencere camlarını kırarak dışarıya çıkabildiler. Hasanbaba Mahallesi'nde sele kapılan bir bayan ise vatandaşlar tarafından ip atılarak kurtarıldı. Hasanbaba ve Fatih Sultan Mahallesi'nde evleri sel altında kalan Ayşegül Bulut, Çiğdem Bulut ve Ahmet Yakut, vatandaşların yardımıyla son anda kurtarıldı. Vatandaşlar Horasan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

İnönü Mahallesi'nden başlayan ve Fatih Mahallesi'ne kadar devam eden dere yatağındaki evlerin bir çoğu kullanılamaz hale gelirken, vatandaşlar evlerine dolan suyu kovalarla boşaltmaya çalıştı.

SYDV MAHALLELERDE İNCELEME YAPTI
Yaşanan sel sonrası Horasan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkililerince sele maruz kalan mahallelerde hasar tespiti yapıldı. Evleri oturulamaz hale gelen vatandaşlar Horasan Kaymakamlığı tarafından ilçedeki Yatılı Bölge İlköğretim okulunda barındırılacak.

Horasan Kaymakamı Mahmut Ağbal, selden zarar görev vatandaşlar için acil yardım yapılacağını zararlarını karşılanması için gerekli çalışmaların başlatıldığını belirterek, mağdur ailelerin evlerinin onarılıncaya kadar Horasan Yatılı Bölge İlköğretim okulunun kendilerine tahsis edileceğini açıkladı.

Dere yatağında olmaları sebebiyle sürekli sel tahdidi atında olduklarını söyleyen vatandaşlar, en kısa sürede derenin ıslah edilmesini istediler.



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,519 µs