En Sıcak Konular

Tunceli'ye Dersimspor geliyor

20 Ağustos 2009 20:19 tsi
Gençlerin açılımına Vali'den destek...

Bir grup genç ve işadamı, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret ederek, Dersimspor Kulübünü kurmak isteklerini illetti. Vali Taşkesen, gençlerin yardım isteğini kabul etmesinin ardından kulübün kurulması için hareket geçildi.

Türkiye'deki profesyonel ve amatör liglerde futbol takımı bulunmayan tek il olan Tunceli'de şimdilerde Dersimspor'u kurarak 3'ncü lig hesapları yapılmaya başlandı. En son 1990 yılında 3'üncü ligde temsil edilen Tunceli şimdi 19 yıl sonra futbola olan hasretini Dersimspor ile gidermeyi hedefliyor. Amatör olarak futbol ile uğrasan bir grup genç ve işadamı Vali Mustafa Taşkesen'i makamında ziyaret ederek, Dersimspor adında futbol kulübü kurmak isteklerini ileterek, destek talebinde bulundu. Vali Mustafa Taşkesen de bu talebi kabul ederek, destek sözü verdi.


29 Mart yerel seçimleri öncesinde kentteki bilboardlara belediye tarafından asılan reklam afişlerinin altına Dersim Belediyesi yazılması nedeniyle mahkeme, "Dersim ismini PKK'nın kullandığını ve örgüt propagandası yapılıyor" diyerek mahkeme kararıyla afişleri polis tarafından toplanmıştı.
Dersimspor'u kurmak için Vali Mustafa Taşkesen'in olumlu görüş belirtmesi sevinçle karşılanırken, ziyarete katılan eski futbolculardan Sinan Tutuman, siyasi alandaki olumlu havanın sporu da etkilediğini söyledi. Tutuman, "Dersim isminin buraya taşınması bizim için onurlu bir gelişmedir. Dışarıda yaşayan Tunceliler, bu isimden dolayı bize destek olacaktır. Kısa sürede takımı kurup 3'ncü lige çıkaracağımızdan eminim" dedi.

Vali Taşkesen'in bu gelişmede büyük etkisi olduğunu savunan Çetin Aran ise "Tuncelispor yerine Dersimspor olarak isminin değiştirilmesi için vali beyle görüştük. Olumlu cevap geldi, buda bizi sevindirdi. Dersimspor kelimesini kullanmak bile bizi heyecanlandırıyor. Sayın valimize teşekkür ediyoruz" dedi. Özkan Aslan adlı genç ise, Vali Taşkesen'in üzerine düşeni yaptığını belirterek, "Şimdi sıra Tuncelili işadamlarında. Onların desteğiyle kuracağımız Dersimspor sayesinde ilimizde sosyal bir aktivite olacak. Herkes ve kurumun bu çatı altında toplanıp destek sunması gerekir" dedi.

dha



Bu haber 787 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs