nalına, hem mıhına nalına, hem mıhına

En Sıcak Konular

Yılmaz'dan hem nalına, hem mıhına 20 Ağustos 2009 19:37 tsi
Yılmaz'dan hem nalına, hem mıhına Mesut Yılmaz'a 'Demokratik Açılım' konusu soruldu. Sürece herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi. Ama eleştirilerini de esirgemeyerek 'hem nalına hem mıhına' dedirtti. Yılmaz'ın DP-ANAP birleşmesiyle ilgili görüşü de hayli iddialı. Yılmaz Öcal

Mesut Yılmaz, ''Demokratik Açılım'' çalışmalarına ilişkin herkesin hükümete yardımcı olması, hükümetin de devlet sorumluluğuna uygun davranması gerektiğini söyledi.

Rize'de esnaf ziyaretinde bulunan ve vatandaşlarla sohbet eden Rize Bağımsız Milletvekili Yılmaz, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yılmaz, ''Demokratik Açılım'' çalışmalarıyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine, şu ana kadar projenin içinde neler olduğunu kimsenin anlamadığını, doyurucu bir açıklama da yapılmadığını ileri sürerek, ''İçişleri Bakanının yaptığı görüşmeleri izliyorum. Bu konuda ortaya koyduğu somut bir tedbir yok. Bu nedenle üzerinde bir yorum yapmak için erken'' dedi.

Türkiye'nin bütün sorunlarında olduğu gibi, bu sorunun çözümünün de hükümetin görevi olduğunu ifade eden Yılmaz, şu görüşleri savundu:

''Bu konuda herkesin hükümete yardımcı olması, hükümetin de devlet sorumluluğuna uygun davranması lazım. Sayın Başbakanın, PKK'yı kınamadıkça DTP ile görüşmeyeceğini söylemesine ve DTP'nin devamlı PKK'ya sahip çıkmasına rağmen onunla görüşmesi, devleti bu konuda zayıflattı. Dolayısıyla zayıf bir başlangıç yapıldı. Ben ve siyasi iktidarın dışında kalan herkesin de konuya destek vermesi lazım. Benim bu konudaki tavrım budur. Ümit ediyorum ki, hükümet de eksikliklerini kısa zamanda giderir ve konuya akılcı bir çözüm bulunur.

Hükümet yetkililerinin 'İmralı'yı bir yana bırak' şeklindeki söylemleri yeterli değildir. Muhatap alınan DTP, eğer İmralı'yı kendine kılavuz olarak belirlemişse, hükümet de dolaylı olarak İmralı ile masaya oturmuş demektir. Bu da yanlıştır. Hükümetin çözüm arayışında olmasını destekliyorum. Buna herkesin elinden gelen katkıyı vermesini söylüyorum. Ama hükümetin yolu yanlıştır. Daha önce Başbakanın tutumu doğruydu. DTP, İmralı'dan kendini ayrıştırmadıkça muhatap alınmamalıydı.''

ANAVATAN-DP BİRLEŞMESİ

Mesut Yılmaz, Anavatan Partisi ile Demokrat Partinin birleşmesi çalışmalarıyla ilgili soruya karşılık, bu konuda ilk günden beri tavrını açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.

Bundan sonra kendisinin liderlik peşinde ve hevesinde olmadığını ama, ülkenin bir açmazla karşı karşıya olduğunu ve bir siyasi boşluğun bulunduğunu iddia eden Yılmaz, ''Bunun için siyasi alternatifin ortaya konulması gerektiğine inanıyorum. Bu alternatifin, aynı zamanda AKP için de gerekli olduğunu düşünüyorum. Karşısında bir alternatif olmaması, vatandaşı bezginliğe ve teslimiyete, AKP'yi de yanlışa sürüklemektedir. Oysa ki demokrasi bir alternatifler rejimidir. Hükümetin karşısında onun yerine geçebilecek bir alternatifin olması lazım'' diye konuştu.

Yılmaz, kendisinin bağımsız milletvekili olarak Meclis'e girdiğinden beri bunun için uğraştığını kaydederek, ''En geç 1-1.5 ay içinde Anavatan Partisi ile Demokrat Partinin birleşmesini sağlayacağız. Bunu, şuan siyasetin içinde olmayan ama, Türkiye'nin çözümlerine katkıda bulunabilecek olan bir takım isimlerle takviye edip, benim de içinde bulunacağım yeni bir yapıyla milletin önüne alternatif olarak sunmayı planlıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin, Ramazan Bayramı'ndan sonra yepyeni bir siyasi konjonktüre kavuşacağını belirten Yılmaz, ''Bütün sorunların çözümü için bugünkünden çok daha elverişli bir konjonktür olacaktır. Türkiye'de alışılmış eski parti tipinden farklı bir parti yapısı ortaya koyacağız. Muhtemelen genel başkanı farklı, başbakan adayı farklı olan yeni bir siyasi yapı ortaya koyacağız. Kısa zamanda Anavatan Partisi ve Demokrat Partinin genel başkanları bunu açıklayacaktır'' diye konuştu.

HAKKINDAKİ İDDİALAR

Mesut Yılmaz, bir gazetecinin, ''Abdullah Öcalan'a yapılacak suikastı kendisinin duyurduğu'' yönündeki iddiaları hatırlatması üzerine şunları kaydetti:

''Daha önce de bu tür şeyler ortaya atıldı. Bunları söyleyenlere, ortaya atanlara dava açtım ve kazandım. Dolayısıyla bunlar yeni iftiralar değil. Yargının karara bağladığı asılsız iftiralardır. Barzani ile ilgili hakkımdaki bugünkü yazıyı da okudum. O tarihte ben Dışişleri Bakanı değildim. Muhalefet partisi lideri idim. O gün tesadüfen hava alanında Barzani ile karşılaştım. Biraz sohbet ettik. Onun dışında karşılama, uğurlama söz konusu değil.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 6-7 yıl içinde hizmete açtığı yatırımların yüzde 90'ının eski politikacıların yaptığı yatırımlar olduğunu iddia eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''O yatırımları bütün direnişlere, tehditlere, Yüce Divan sıkıntılarına rağmen hayata geçiren, ondan önceki politikacılardır. Sayın Başbakan, her şeyden önce biraz mütevazi olmalı ve kendisinden önce hizmet edenlerin hakkını vermelidir. Bu aynı zamanda, AKP adaletli bir parti ise adaletin gereğidir.''



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    3,036 µs