En Sıcak Konular

YÖK'ten zam savunması

20 Ağustos 2009 19:33 tsi
YÖK yüzde sekiz zam yaptı, öğrenciler yine de susmadı. Ancak kurum zamlarda yine de ısrarlı. Başkan böyle savundu..

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, özel okulların, dershanelerin fiyatları konusunda ses çıkarmayanların üniversite harçlarına yapılan yüzde 8'lik zam karşısında "dünya yıkılmış gibi" davrandığını savunarak, üniversitelerde eğitim kalitesinin yükseltilmesi için, velilerin de elini taşın altına koymasını istedi.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde (MAKÜ) incelemelerde bulunmak üzere Burdur'a gelen YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Vali İbrahim Özçimen'i ziyaret etti.

Ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Özcan, eğitim fakültelerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının stajlarını, eğitim boyunca yaptırmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Öğretmenlikte okuyanları, okullarla daha fazla kaynaştırılması için stajlarını sadece son yıl değil, eğitim dönemi boyunca yaptırmak için planlar yapıyoruz. Esasında sadece öğretmenlikte değil, her dalda bunu yapmak istiyoruz. Meslek yüksekokullarında da gerçekleştirmek istiyoruz. Almanya'ya giderseniz meslek okulları ile endüstrinin çok yakın, hatta iç içe olduğunu görürsünüz."

Prof. Dr. Özcan, üniversite harçlarına yapılan zamlarla ilgili bir soruyu cevaplandırırken de harçların artışıyla ilgili kendisine bir şikayet gelmediğini, daha önce öğrencileri sıkıntıya sokacak bir zam yapılmayacağını söylediğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama basın her zaman öğrencinin maliyetini yayınlamak yolunu seçti. Geçen sene yüzde 8 enflasyon vardı. Bizim artışımız da yüzde 8. Yani hiç artırılmamış demektir bu. Bu rakamın üzerinde bir artış olan yer varsa bulun getirin yeniden konuşalım."

Prof. Dr. Özcan, DSP Genel Başkanı Masum Türker'in öğrenci harçlarını sıfıra çekme talebi ile ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Bana böyle bir teklif gelmedi, inşallah getirmezler. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde sıfır harç yok. Çin'de bile yüzde 25'ini öğrenci karşılıyor. Eğitim işi masraflı bir iştir. Ben lise sondaki oğluma binlerce lira harcıyorum. Üniversitede okuyan büyük oğlumdan daha fazla para harcıyorum. Hiç sesim çıkmıyor. Dershane, özel okullar pahalı. Toplarsanız üniversiteye hazırlık için harcanan para, harçlardan daha fazla tutuyor. Belki de ikiye katlıyor."

Prof. Dr. Özcan, fakir olup harç parasını ödeyemeyen öğrencilerden de kendilerine başvurmalarını istedi



Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,479 µs