En Sıcak Konular

ABD, düşmanı mikrodalga ile püskürtecek

0 0 0000 00:00 tsi
ABD, düşmanı mikrodalga ile püskürtecek ABD, düşmanı püskürtmek ya da saldırgan bir kalabalığı dağıtmak amacıyla geliştirilen yeni, ısı yayan silahı kamuoyuna tanıttı.

Kendi alanında bir devrim yaratacağı söylenen 'Sessiz Muhafız' aniden yanma duygusu yaratan ama görünmeyen bir ışın yayıyor. Askeri çevreler, 'Sessiz Muhafız'ın Irak ve Afganistan gibi savaş bölgelerinden başka, barış dönemlerinde de yararlı olabileceğini düşünüyor.

Yeni ısı yayan silah, arazi aracı Humvee'nin üstüne yerleştirilen büyük dikdörtgen bir çanak antenden yararlanıyor. Silah, beş yüz metre uzaklığa kadar görünmez ışınlarını yayabiliyor. Halen kullanılmakta olan kauçuk mermi gibi öldürücü olmayan silahların menzili ise bu kadar geniş değil.

'Sessiz Muhafız'dan yayılan ışınlar giysilerin içine geçebiliyor ancak duvarı aşamıyor. Işın, yayıldığı alan üzerindeki herkese 50 derecelik bir ısı yayıyor.

Georgia eyaletindeki ABD hava üssünde düzenlenen tanıtım toplantısı sırasında 'Sessiz Muhafız'ın üzerlerinde denenmesini kabul eden gazeteciler, çok sıcak bir fırını açınca karşılaşılan türde bir tepki yaşadıklarını, ısının tahammül edilemeyecek kadar büyük rahatsızlık yarattığını ve derhal kendilerini olay yerinden uzaklaştırmak zorunda hissettiklerini anlattı.

Askeri yetkililer, "etkin püskürtme sistemi" olarak adlandırılan silahın zararsız olduğunu ama karşılaştıkları giderek karmaşık durumlarda paha biçilmez yararlar sağlayabileceği görüşünde.

Silahın geliştirilmesiyle ilgili bir donanma albayı, 'Sessiz Muhafız'ın, bağırmaktan ateş açmaya dönüşen süreçte, yeni bir seçenek oluşturduğunu ve hayat kurtarabileceğini kaydetti. 'Sessiz Muhafız'ın üç yıl içinde ABD ordusunda kullanıma geçebileceği düşünülüyor.

BBCTurkish



Bu haber 289 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,586 µs