ilginç Norşin tepkisi ! | " /> ilginç Norşin tepkisi ! | "/>

En Sıcak Konular

Özal'dan ilginç Norşin tepkisi !

20 Ağustos 2009 17:06 tsi
Özal'dan 

ilginç Norşin tepkisi !
Eski Bakan Hasan Celal Güzel, yer isimlerinin değiştirilmesinin devlet politikası olmadığını ve asimilasyon amacıyla yapılmadığını söyledi.

Güzel, değişikliği yapanların işgüzar bürokratlar olduğunu, siyasetçilerin çoğu zaman bundan haberinin dahi olmadığını, dönemin Başbakan Turgut Özal'ın bile Norşin'i duyunca şaşırdığını söyledi.

Güzel, Gazeteci Ömer Şahin'in Kanal A'da yayınlanan 'Görüş Farkı' programına katıldı. Güzel, burada önemli açıklamalar yaptı. Norşin isminin 1998 yılında Güroymak olarak değiştiğini ifade eden Güzel, isim değişikliğini devlet politikası değil ve asimilasyon amacıyla yapılmadığını belirti. Güzel, dönemin Başbakanı Turgut Özal'ın bile Norşin'i duyunca şaşırdığını belirten Güzel, şunları söyledi: "Bu değişikliklerin çoğunu ukala bürokratlar yapmıştır. Devlet politikası değildir. Türkmen köylerinin adlarını da değiştirdiler. Ben oraya Norşin derdim. Çok da severdim. Güroymak olarak adının değiştiğini görünce, 'Burayı kim Güroymak yaptı yav demişim'. Turgut Bey'e de gittim söyledim. Rahmetliye, '40 yıllık Norşin Güroymak olmuş' deyince o da "Allah Allah amma ukala bu adamlar" diye karşılık verdi."

YAŞAR KEMAL'E ELEŞTİRİ

Güzel, ayrıca, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın evine kadar giderek görüşünü aldığı Yaşar Kemal'i ağır bir dille eleştirdi. Güzel, "Yaşar Kemal işin süsü bence. Önemli bir adam değil. Kafası 50 sene geride kalmış .Yaşar Kemal aynı Orhan Pamuk gibi Nobel peşinde olan bir kişi" dedi.

Yaşar Kemal'in romanlarını okuduğunu ve hiç beğenmediğini söyleyen Güzel, şöyle devam etti: "Ayrıca, Yaşar Kemal'in Radikal'de çıkan laflarının hiçbirini de doğru bulmuyorum. Türkle Kürdün ayrılamayacağı sözü tek doğru lafı. Türkiye'nin Güneydoğu'ya hizmet değil, ödev verdiğini söylüyor. İnsaf. Son 30 senede hele hele bu AK Parti döneminde yapılan hizmetin haddi hesabı yok" dedi.

"SADECE ESKİ SOSYALİST, YENİ LİBERALLERLE GÖRÜŞMEK YANLIŞTIR"

İçişleri Bakanı'nın, açılım kapsamında farklı çevrelerle görüşmesini doğru bulduğunu söyleyen Hasan Celal Güzel, görüşülmek için tercih edilen gazetecilerin profiline tepki gösterdi. Güzel, "Şimdiye kadar iki defa görüşülen gazetecilerin arasında eski sosyalist yeni liberal takılan tiplerle görüşüldü. Hiçbir şekilde onların dışında kimselerle görüşülmedi. Bunu yadırgıyorum.Yanlış olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Hükümet'in attığı açılım adımlarına destek veren Hasan Celal Güzel, bunun tüm vatandaşları kapsayacak şekilde Anayasa reformuna dönüştürülmesi gerektiğini vurguladı. Güzel, Türk-İş, DİSK gibi 28 Şubat sürecinde 'beşli çete' olarak adlandırılan sendikaların açılıma destek olmasının sevindirici olduğunu söyledi. Güzel, "Bunlar demokrasi düşmanıydı. Hepsi 28 Şubat'ın meddahlığını yapar, postal yalarlardı bu arkadaşlar. Şimdi artık demokrasi seviyesine çıkabildiler. Bundan memmunum" diye konuştu.

(CİHAN) 



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,347 µs