En Sıcak Konular

Avşar'dan Aksu'ya açılım tepkisi

20 Ağustos 2009 16:38 tsi
AK Parti Hükümeti’nin ‘terör ve Kürt sorununun çözülmesine yönelik açılımı’na destek için Başbakanlığı arayan Sezen Aksu'ya Hülya Avşar'dan sert tepki.

Avşar Kızı'ndan Sezen Aksu'ya tepki

AK Parti Hükümeti’nin ‘terör ve Kürt sorununun çözülmesine yönelik açılımı’na destek için Başbakanlığı arayan Sezen Aksu, Başbakan Erdoğan bir görüşmede olduğu için fikirlerini Özel Kalem’e iletti.

‘Sadece vatandaş Sezen olarak aradığının’ altını çizen Aksu, “Benim de güzel ülkem ve tüm vicdanlar adına karşı çıkabileceğim veya tamamen destekleyebileceğim noktalar olacaktır. Tek isteğim bu ülkede kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşamak ve gepegenç çocukların artık ölmemesi” dedi.

SANATÇI Sezen Aksu’nun, hükümetin terör ve Kürt sorununun çözülmesi adına başlattığı demokratik açılıma destek vermesi yankı uyandırdı.

Çocuklar artık ölmesin

Her gün neredeyse tüm gazeteleri okuyorum. Yazılanlardan ve haberlerden çok etkilendim. Benim de tabii ki bu gelişmeler yaşanırken güzel ülkem ve tüm vicdanlar adına karşı çıkabileceğim veya tamamen destekleyebileceğim noktalar olacaktır. Tek isteğim bu ülkede kardeşçe, birlik beraberlik içinde yaşamak ve gepegenç çocukların artık ölmemesi.

Duracağım yeri bilirim

Ama bu süreçte söz sahibi kurum ve kişilerden rol çalmak ya da yeni bir süreci de ismimi kullanarak ateşleyeyim gibi bir düşünce içinde asla değilim. Nerede durulacağını da çok iyi bilirim. Dediğim gibi sadece bu duygularını Başbakanına iletmek isteyen ana kalbi taşıyan ‘Vatandaş Sezen’in’ düşünceleri olarak alın. Ben başından beri ‘artık kan akmasın’ ve ‘ölüm değil çözüm’ diyorum. Aynı zamanda ana yüreği taşıyan bir insanım.”

Ne biliyor ki açılım konuşuyor

BAŞBAKANLIĞI arayıp, “Annemle, babamla konuştum. Son açılımınızı hep birlikte, canı gönülden destekliyoruz. Sürecin güzel bir şekilde tamamlanması için elimden geleni yapmaya hazırım” diyerek Kürt açılımına destek veren Sezen Aksu’ya, sanatçı cephesinden tepki geldi. Aksu dahil, görüşler şöyle:

Sezen Aksu: “Babam bize ‘Övgünüzü de tepkinizi de gösterin’ derdi. Ben de bunu sık sık yaparım zaten. Burada da çok cesur bir adım olduğunu düşündüğüm için, Başbakan’ın özel kalemini aradım ve ilettim.

Hatta Başbakan’ı bağlamayı istediler ama ‘Gerek yok, bu duygularımı kendisine iletin’ diye not bıraktım.”

Açılım var da, bilen yok

Hülya Avşar:

“Açılımın ne olduğunu bilmiyorlar, kimse bilmiyor. Sezen Aksu bununla ilgili yorum yapmış ama kendisi de içeriğini bilmiyor. Sezen’in böyle bir yükü üzerine almaması gerekirdi. Neden yorum yapıyor? Ne biliyor ki konuşuyor? Kürt açılımı konusunda Sezen Aksu en son yorum yapan arkadaşımız olmalıdır.

 Kendisi Kürtçe söylediği şarkılarla açılımını zaten yaptı, destek verdi. Kürt açılımı var da, ne olarak var? Bizlere de açıklasınlar, biz de bilelim. Doğru olduğunu bildiğim tek şey var, çocuklarımızın artık ölmemesi gerektiği. Söyleyeceğim en önemli açılım budur.

Hükümet bunu gerçekleştirirse, maddelerini ortaya koyarsa, yıllar sonra Özal’ın açılımlarından nasıl övgüye bahsediliyorsa, Başbakan’ınkinden de öyle bahsedilir. Ama ortada olmayan bir şeyin yorumunu yapmak kimseye düşmez.”

 



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,318 µs