En Sıcak Konular

'Kimsenin beyni değilim'

20 Ağustos 2009 16:52 tsi
'Kimsenin beyni değilim' ”Öcalan'ın beyni” suçlamasına Prof. Yalçın Küçük'ten yanıt geldi.

ÜÇÜNCÜ iddianamenin 2 numaralı delil klasöründe Prof. Dr. Yalçın Küçük'e, ”Abdullah Öcalan'ın beyni” olduğunun, Abdullah Öcalan’ı yönlendirerek PKK örgütünü silahlı eyleme teşvik ettiğinin söylendiği belirtilerek, ”Sürekli olarak silahlı terör eylemlerini gerçekleştiren kadın çocuk demeden birçok kişiyi öldüren ve askerlerimizi şehit eden terör örgütü PKK’nın eylemlerinde sizin bir talimatınız ve yönlendirmeniz oldu mu?" soruları yöneltilmiş. Prof. Küçük ise, bu sorulara ”Ben kimsenin beyni değilim. Ancak benim görüşlerim o kadar çok yayılıyor ki ben Türkiye'nin görüşlerini değiştiriyorum. Ben bu işlere girdiğimde yani diyelim ki Kürtler üzerine tezler yazdığımda çok önceleri silahlar patlamıştı. Ben hiçbir zaman Kürtlerin Türkiye'den ayrılmasını istemedim” diye yanıt veriyor.

2 Klasörde Prof. Dr. Küçük'ün, PKK ile ilişkisi, bağlantıları sorgulanıyor. Küçük'e bir soru da "PKK'nin yapacağı eylemlerde strateji belirlemede sizin katkınız nedir? diye soruluyor. Küçük buna "Hiçbir katkım yoktur. Hiçbir siyasi silahlı eyleminde strateji belirleme gibi bir konumum yoktur” diye yanıtlıyor. PKK terör örgütünün elebaşı Abdullah Öcalan'ı yönlendirmekle de suçlanan Küçük, herhangi bir yönlendirmesi olmadığını söylüyor.

Küçük'e ’PKK Terör örgütü militanlarına eğitim verdiği ve amacının ne olduğu, PKK terör örgütüne bir nevi nasıl yol izlemesi gerektiğini anlattığı belirtilerek, ”Eli kanlı terör örgütü PKK'nın şu anki konumuna gelmesinde sizin ne şekilde katkınız oldu?” diye soruluyor. Küçük, buna ”Ben Abdullah Öcalan'nın teorisyeni değilim. Bu konuda bir teori üretmedim. Ancak Türkiye solculuğu için teoriler üretmeye çalışırım. Öbür kısmı benim dışımdadır.”karşılığını veriyor.

Hürriyet



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs