bir tekzip şoku daha | " /> bir tekzip şoku daha | "/>

En Sıcak Konular

Oray Eğin'e bir tekzip şoku daha

20 Ağustos 2009 12:33 tsi
Oray Eğin'e bir tekzip şoku daha Sabah yazarı Mahmut Övür, Oray Eğin'i yine "tekzibe" mahkum etti. Eğin'e adeta gazetecilik dersi verilirken Akşam, Eğin'in bugünkü yazısını sitesine almadı...

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, hakkında yazdığı yazı nedeniyle Akşam yazarı Oray Eğin’i yine mahkum etti. Oray Eğin’in bugünkü köşesinde, Övür’ün mahkeme kararıyla çıkarttığı tekzip metni yayınlandı.

Tekzip metninde Eğin’le ilgili ilginç ifadeler yer alırken, Akşam gazetesi Oray Eğin’in bugünkü yazısını internet sitesine koymadı.

Daha önce 15 Ocak 2009’daki yazısı nedeniyle Oray Eğin’i “tekzibe” mahkum eden Mahmut Övür, Eğin’i 13 Ocak 2009’daki yazısı nedeniyle de mahkum etti. Oray Eğin’in bugünkü köşesi Mahmut Övür’ün tekzip metnine ayrıldı.

“Oray Eğin gerçeğe aykırı yazmaya ve gerçekleri  çarpıtmaya devam ediyor!” başlıklı tekzip metninde Oray Eğin’e adeta gazetecilik dersi veriliyor:

“Gazeteci olmak başkalarına hakaret etme imtiyazı sağlamaz. Esasen gazetecilik, en ağır eleştirileri dahi kişilik haklarını ihlal etmeden ifade etmeyi başarma becerisidir. Bu nedenle gazetelerde yazan her kişi gazeteci olma sıfatına layık görülmez. Ve bu nedenle Oray Eğin’in yazdıkları gazetecilik değil, gazete sütunlarını kullanarak yapılan saldırganlıktır.

Bahsedilen olayın tarihi Oray Eğin’in yazdığı gibi 1994 değil; 1996’dır. Yazar basit bir araştırmayla gerçek tarihi öğrenebilecekken; aslında yapmakta olduğunun gazetecilik olmadığını bir kez daha kanıtlamıştır.

Onun görevi temelsiz iddialar üretmek ve karaçamla yazıları yazmaktır.

Gazetecilik zor bir meslektir. Gerçeğin açığa çıkarılması, bunun haber yapılması, haberin kamuoyuna sunulması için hem yetkinliklere hem de cesarete ihtiyaç vardır. Mahmut Övür  bu cesarete ve yetkinliğe sahip değerli gazetecilerden biridir.

'ER YA DA GEÇ HUKUK YOLUYLA TERBİYE EDİLECEK'

Elbette bu özelliklere sahip olmak hevesinde olup da gerçekte olmayanların yapabileceği tek şey saldırganlık ve karalama olmaktadır. Oray Eğin gerçeğe aykırı içerik ve üslubundan basitlik taşıyan yazdıklarıyla  tam da bunu yapmaktadır. Bu  nedenle de birçok kez hukuki yaptırımla karşılaşmaktadır. Oray Eğin bilmelidir ki hukuk keyfiliğin, saldırganlığın önlenmesi ve bu tip özelliklere sahip kişilerin terbiye edilmesi için vardır. Er yada geç Oray Eğin de hukuk yoluyla terbiye olacaktır. Buna kimsenin şüphesi olmasın.”

AKŞAM ORAY EĞİN’İ SİTEYE ALMADI

Oray Eğin’in tüm köşe yazılarını internet sitesinde yayınlayan Akşam gazetesi bu kuralını bugünlük çiğnedi. Diğer yazarların yazıları sitede yerini alırken, Oray Eğin’in tekzipli köşesi aksam.com.tr’ye konulmadı.

 



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,335 µs