En Sıcak Konular

Eminağaoğlu'nun parmağı ortaya çıktı

20 Ağustos 2009 08:19 tsi
Eminağaoğlu'nun parmağı ortaya çıktı 
Ergenekon operasyonuna karşı verdiği mücadele ile önplana çıkan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Ergenekon operasyonu kapsamında soruşturmaya uğrayan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner arasındaki dayanışmayla ilgili ilginç bilgiler orta

YARSAV Başkanı Eminağoğlu'nun, soruşturmaya uğrayınca İsmailağa Cemaati'ni hedef haline getiren Cihaner'in taktik hocalığını yaptı.

Eminağaoğlu ile Başsavcı Cihaner'in tartışmalı Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantılarının ardından da bir araya geldikleri ve görüş alışverişinde bulundukları ortaya çıktı.

ERGENEKON DAYANIŞMASI

Cihaner, Eminağaoğlu görüşmesinden sonra Cumhuriyet ve Milliyet gazeteleri ile Kanal D televizyonuda Cihaner'in geçirdiği soruşturmaya ilişkin çarpıtma haberlerin yeralması ise dikkat çekti.

Eminağaoğlu'nun ismi Ergenekon soruşturmasına yönelik tepkisi ve sanıklarla ilişkiler nedeniyle sık sık gündeme geldi. Eminağaoğlu, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına tepki göstererek gazetenin Ankara Bürosu'na destek ziyaretinde bulunmuştu. Ergenekon sanığı Engin Aydın tarafından, "Ömerim nasılsın koçum ya" diye hitap edilen Eminağaoğlu, Aydın'dan Yargıtay üyeliği'ne seçilmek için destek istediği için de gündeme gelmişti.

Engin Aydın'ın Eminağaoğlu'na Silivri Cezaevi'nde tutuklu olarak bulunan Ergenekon sanıklarından da selam getirdiği Ergenekon iddianamesinde yer almıştı. Aydın, “Çok çok selamı var sana İstanbul'dakilerin” sözlerine Eminağaoğlu, “Benden de aynı şekilde” karşılığını vermişti.

Her taşın altında YARSAV

Ergenekon operasyonu kapsamında İşçi Partisi'nde yapılan aramada da YARSAV Başkanı Eminağaoğlu'nun isminin yer aldığı dosyalara ulaşılmıştı. AK Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin olarak Ergenekon sanıkları Ergun Poyraz ile Levent Ersöz'ün de katılacağı bir yemekten söz edilen notta, "AKP dosyasını Eminağaoğlu'na iletelim, görüşünü alalım. Limandaki yemeğe yetiştirelim" deniliyordu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aleyhinde ağır suçlamaların yer aldığı bir CD'nin üzerinde, "A. Gül. Eminağaoğlu hazırladı” notu yer alıyordu.

Dosyayı vermemek için direndi

Erzincan Başsavcısı Cihaner'in İsmailağa Cemaati'ne yönelik soruşturmasının engellendiği haberleri hem Adalet Bakanlığı, hem de Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yalanlanmıştı. Erzurum Başsavcılığı, cemaate ilişkin dosyanın istenmesine rağmen Cihaner'in Erzurum Özel Yetkili Savcısı'na vermemekte direndiğini de açıklamıştı. Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesine gönderdiği tekzip metninde,

“Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığımızca Erzincan Valiliği'ne 5 Mayıs'ta gönderilen yazıdan çok daha önce, aynı içerikli yazının 18 Mart'ta Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na da gönderildiği ve bu yazınız ile CMK'nun 250. maddesi kapsamında bulunan suçların soruşturulmasının bizatihi Özel Yetkili Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütüleceği belirtilmiştir. Bu kapsamda bulunan İsmailağa dosyasının istenmesi konusu ile ilgili olarak; Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın işbu dosyayı vermemekte direnmesini sorgulamak gerekirken, hukuken yetkili ve görevli Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığımızın sorgulanması oldukça düşündürücü olmuştur."

yenişafak



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,973 µs