En Sıcak Konular

Tekin: Erdoğan İstanbul'u öldürüyor

19 Ağustos 2009 22:23 tsi
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti.

Tekin'e göre Başbakan istediği yere Boğaz'a 3. köprüyü koydurtuyor.  CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, İstanbul’a yapılması planlanan 3. Köprüye ilişkin, “Köprüyle ilgili harita Başbakan Erdoğan tarafından hazırlatıldı. Başbakan, Ankara’dan İstanbul’un geleceğini tasarlamaya çalışıyor. Kadir Topbaş’ı by-pass ederek istediği yere köprü koydurtuyor. Başbakan’ın 3. Köprü’sü, İstanbul’u katletmenin yeni aracıdır” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin bir internet sitesine yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’da yapılması planlanan 3. Köprüye ilişkin bugünkü açıklamalarına yanıt verdi. Tekin, Topbaş’ın, halka saygılı davranmadığını kaydederek, “Daha önce açıkladığımız ve halktan sır gibi saklanan 3. Köprü Haritası, İstanbul’u tam anlamıyla katletmenin ilk adımlarını oluşturuyor. Namuslu bir bürokrattan edindiğimiz bu harita, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlatıldı. Bu köprünün yapılması demek, elimizdeki haritadan da anlaşılacağı üzere, İstanbul’un katledilmesi anlamına geliyor. AKP bu yüzden, haritayı hiç kimseyle paylaşmayarak yapacağı katliama oluşacak tepkiyi de en aza indirmeye çalışıyor. Tabii bunu yaparken de yine ‘fazilet sömürüsü’nün arkasına saklanılıyor” dedi.

Tekin, Salı günü CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda yaptıkları toplantıda önemli bir belgeyi açıkladıklarını hatırlatarak, “Bu belge, İstanbul’un ‘’altını üstüne getirecek’’ bir planın haritaya dökülmüş haliydi. Bu belge, gözünü kar ve rant hırsı bürümüş AKP zihniyetinin, doğayı nasıl katletmek istediğini gösteriyordu” ifadesini kullandı.

-“3. KÖPRÜ, HALKIN TÜM TEPKİSİNE RAĞMEN YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR”-

Tekin, 3. Köprü’nün, halkın tüm tepkisine rağmen yapılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu Habertürk’te katıldığımız programda, ‘’Efendim biz bu haritayı sakladık. Oralarda rant oluşmasın istedik’’ diyor. Babuşçu, bu sözlerle ‘’sekiz ay önce el değiştirmeye başlayan arsaları’’n yeni sahiplerini de saklamaya çalışıyor” dedi.

-“ERDOĞAN, ANKARA’DAN İSTANBUL’UN GELECEĞİNİ TASARLIYOR”-

AKP’nin,millet iradesine saygı göstermediğini, halka bilgi vermediğini ve kenti halkla yönetmek yerine, emir ve talimatlar zinciriyle iş yaptığını sözlerine ekleyen Tekin, “Başbakan Erdoğan, Ankara’dan İstanbul’un geleceğini tasarlamaya çalışıyor. Kadir Topbaş’ı by-pass ederek istediği yere köprü koydurtuyor, istediği yere otel, istediği yere spor sahası… İşte İstanbul böyle yönetiliyor. Plansız, programsız ve kafalarına göre…"

-“TOPBAŞ BU KÖPRÜYE GERÇEKTEN TARAFTAR MI?”-

Topbaş’ın halktan bilgi sakladığını iddia eden Tekin, “Bir kent böyle mi yönetilir? Bir kentin belediye başkanı ne iş yapar? O belediye başkanına rağmen, bu tür planlar uygulamaya geçirilir mi? Kamuoyunun bunları tartışması gerekiyor. AKP’li Topbaş’ın kapı arkalarında dile getirdiği sözleri, kamuoyuyla da paylaşması gerekiyor. Topbaş bu köprüye gerçekten taraftar mı? Eğer gerçekten 3. Köprü’ye taraftarsa, bunu neden çıkıp açıklamıyor? Yoksa Başbakan’ın talimatı yüzünden mi sessizliğe gömülüyor?” dedi.

-“BAŞBAKAN’IN 3. KÖPRÜ’SÜ, İSTANBUL’U KATLETMENİN YENİ ARACIDIR”-

Tekin, CHP’nin, AKP’nin korkulu rüyası haline geldiğini ifade ederek, “Başbakan’ın 3. Köprü’sü, İstanbul’u katletmenin yeni aracıdır. CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal, bu mesele ile yakından ilgilenmekte ve gelişmeleri adım adım takip etmektedir. İstanbul’u katletme planına karşı verdiğimiz mücadeleyi yönlendiren ve denetleyen çizgisi, AKP’nin de korkulu rüyası haline gelmiştir. AKP’nin rahatsızlığı biraz da bu yüzdendir. Muhalefetin talan planını deşifre etmesi, arı kovanına çomak sokması uykularını kaçırıyor. Bu plan, sadece bir ‘’köprü’’ planı değildir. Bu plan, İstanbul’un Kadir Topbaş’a ve halk’a rağmen nasıl yönetildiğinin, İstanbul’un hangi kafaların eline düştüğünün en açık resmidir. Bir düşünün, köprü planı yapılıyor, buna Başbakan talimat veriyor. Belediye Başkanı karşı çıkıyor, köprüyü istemiyor. Bürokratlar ‘’Burada olmaz, ormanlar yok olur’’ diyor, imza atmıyor. Kimse ‘’ormanı katledecek, su havzalarını bitirecek’’ suç planına ortak olmak istemiyor. Ama Başbakan, 1997’de karşı çıktığı planı hararetle savunuyor. Başbakan, 2004'te ''İstanbul'a vize koyalım'' diyordu. Bugünse nüfus yoğunluğunu artıracağı kesin olan 3. Köprü'yü şiddetle savunuyor.”

cafesiyaset



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,554 µs