En Sıcak Konular

Müftüden ‘jet imamlara' uyarı

19 Ağustos 2009 19:38 tsi
KAYSERİ Müftüsü Şaban İşlek, teravih namazının hızlı kılınmasının uygun olmadığını belirterek, imamlardan kurallara uymalarını istedi.

Müftüsü İşlek, Ramazan ayında kardeşlik ve sevgi bağlarının kuvvetlendiğini, manevi duyguların canlılık kazandığını, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiğini söyledi. İslam'ın 5 şartından biri olarak tutulan orucun vücuda sağlık verdiğini, her türlü kötülüklere engel olduğunu anlatan Şaban İşlek, oruçlu olarak kavga edilmemesini gerektiğini hatırlattı. Oruçlu kişilerin kendilerine sataşan olduğunda, kavga etmeyerek, “Ben oruçluyum” demesi gerektiğini hatırlatan Müftü Şaban İşlek, imamlardan teravih namazını hızlı kıldırmamalarını istedi. Namazı hızlı kıldıran imamlara ‘Jet İmam' denilmesine şiddetle karşı olduğunu kaydeden Şaban İşlek, şöyle dedi:
“İmamın jeti olmaz. Teravih namazının Ramazan ayında önemli bir yeri vardır. Namaz tadili erkan (Kurallara uygun) ile kılınmalı. Çünkü namazda ayetler okunacak, rüku ve secde de dua edilecektir. Bunların hepsi birbirine girmemeli. Bizim görevli arkadaşlarımızın namazı tadili erkan ile kıldıracaklarından şüphem yok. İmamlarımızın hepsi değerlidir. Ancak, yanlışın yanında olmayız. Teravih namazı kullarına uygun kıldırılmalı. Zaten il ve ilçedeki görevli murakıplarımız ve diğer görevlilerimiz kontrol edecekler. Gerekirse imamları uyaracaklar.”

Bir gazetecinin bazı kesimlerin ‘Memurlar zekat verilecek duruma geldi' açıklamaları olduğunu hatırlatılması üzerine Müftü Şaban İşlek, “İslam dininde, zekat verecekler ve alacaklar bellidir. Şimdi kastettiğiniz kişiler, bu soruyu önce kendilerine, kendi vicdanlarına sormalı. Maaşla çalışanlar olduğu da unutulmamalı” karşılığını verdi.

hurriyet




Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,454 µs