En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan, Turgut Reis ve Barbaros'u örnek verdi

19 Ağustos 2009 19:08 tsi
Didim'de yapımı gerçekleştirilen D-Marin Didim Yat Limanı'nın açılışına katılan Başbakan Erdoğan iki büyük isimle denizcilikteki yeni hedefi açıkladı.

Doğuş Grubu tarafından yapımı gerçekleştirilen 75 milyon dolara mal olan ve 650 kişilik istihdam doğuracak olan Didim Yat Limanı'nın açılışında Başbakan Erdoğan konuşuyor.

Kültür ve Turizim Bakanı Ertuğrul Günay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı konuşmadan sonra kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bugüne kadar ne çektiyse istikrarsızlıktan geldiğini belirtti. Erdoğan,  paranın istikrara geldiğini belirterek Merkez Bankası'nın faizi sürekli düşürdüğünü daha da düşürmesinden yana olduğunu belirterek Faiz Sebeptir enflayon neticedir. Ben böyle bakıyorum. Türkiye 2023'te ilk 10'un içine girecektir.

Dünya büyük bir krizden geçti. Düzelme işaretleri başladı. GAP, DAP ve daha birçok proje tüm hızı ile devam ediyor. Türkiye bu projelerin devreye girmesiyle çok daha farklı noktalara gelecektir.

Turizm hep konuşuldu ama uygulama alanına giremedi. Biz göreve geldiğimzde 13 milyon turist vardı bugün 26 milyon turist var. 8.5 milyar dolar turizm geliri varken bugün 22 milyar dolar turizmden gelir elde ediliyor. Bunlar yan gelip yatarak elde edilmiyor. Bütün bunlar Türkiye ve Türkiye yaşayan vatandaşlarımız içindir.

Türkiye son 7 yılda 10 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Sadece bölünmüş yolda değil, havada, hızlı trende adımlar atıldı. Ankara Konya önümüzdeki yılın sonunda bitiyor. Eskişehir İstanbul etabı şu anda devam ediyor. Bunlar hep bir aşkın derdin neticesidir. Derdiniz yoksa üretemezsiniz.

Yeterki Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıralım Türkiye'nin huzur ve kardeşliğinin önündeki engelleri kaldıralım. O zaman tutabilene aşkolsun. Biz öyle bir ecdadın torunlarıyız ki bir uçtan bir uca hetap etmiş, Türkiye ile boşuna uğraşmıyorlar. Biz bölgesel etnik milliyetçilik yapmayacağız biz Türkiye vatandaşlığında bütünleşeceğiz. Bunu başaracağız.

Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle kaplı. Ancak bunu söylemek yetmiyor. Şimdi Denizcilik Meslek Yüksek Okullarını kuruyoruz. Rize'de böyle bir okulun açılışını yaptık. Her zaman sorardım neden Rize'nin çocukları denize küskün derdim. Denizle içiçe olan yerlerde bu okulları çoğaltarak denizcilikte sadece işin işletmesinde ticaretinde değil inşaasından her aşamasına kadar her alanında olacağız. Turgut Reisi Barbarosu ne ise biz de o yolda olacağız.

haber7



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs