En Sıcak Konular

AK Parti: Öcalan muhatabımız olamaz

19 Ağustos 2009 18:25 tsi
AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, 'Demokratik Açılım'a ilişkin, ''PKK terör örgütü ve terörist başı veya bu illegal yapılanmayla irtibatlı herhangi bir kişi hiç bir zaman muhatabımız olamaz" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, ''Demokratik Açılım'' çalışmalarına ilişkin, ''PKK terör örgütü ve terörist başı veya bu illegal yapılanmayla irtibatlı herhangi bir kişi veya ne ise kesinlikle bu süreçte bir muhatap değildir. Muhatap olması söz konusu da değildir. Bundan sonra da bugüne kadar da olmadı, bundan sonra da olmayacaktır'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, AK Parti Genel Merkezine gelişinde, gazetecilerin ''demokratik açılım'' çalışmaları ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün konuya ilişkin yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da benzer şeyler söylediğini kaydeden Bozdağ, bunların ifade edilmesine rağmen kamuoyunda farklı değerlendirmelerin yapılmaya devam edildiğini söyledi. Bozdağ, şöyle konuştu:

''Sayın Cumhurbaşkanımız, bu değerlendirmelerden dolayı bir kez daha aynı konunun altını çizme gereği duymuştur. Ben de bir kez daha kendi adıma söylüyorum; bu sorunun muhatabı sadece millettir. Bu sorun, bizim sorunumuz, kendi sorunumuz. İnsanlar kendi sorununu çözerken muhatap aramazlar. Bu sorun bizim sorunumuz, birlikte çözeceğiz ve birlikte çözüme kavuşturacağız. Görüşmelerimiz, istişarelerimiz kesinlikle bir muhatap arayışı değildir. Bir kez daha altını çizerek ifade etmek istiyoruz; PKK terör örgütü ve terörist başı veya bu illegal yapılanmayla irtibatlı herhangi bir kişi veya ne ise kesinlikle bu süreçte bir muhatap değildir. Muhatap olması söz konusu da değildir. Bundan sonra da bugüne kadar da olmadı, bundan sonra da olmayacaktır.

Sayın Başbakanımız da partimizin grup toplantısında çok net ifade ettiler, başka yerlerde de başka zeminlerde bu konuyu çok net ifade ettiler. Tüm bunlara rağmen farklı değerlendirmeler devam ediyor. Ben bu değerlendirmeleri yapanları iyi niyetli olarak görmüyorum. Çünkü bu süreçte, çok net ifadelere rağmen hala farklı şeylerin yapılmasını, bu sürecin sağlıklı yürümesinden rahatsız olanlar tarafından yapıldığını düşünüyorum.''

-''TBMM DIŞINDA ADRES YOK''-

Bu sorunun çözümünün yegane adresinin TBMM olduğunu hep ifade ettiklerini de anımsatan Bozdağ, ''TBMM, Kurtuluş Savaşı'nı idare etmiştir. TBMM, Cumhuriyeti kurmuştur. TBMM, şeri hukuktan laik hukuka geçmiştir. TBMM ülkemizin bugüne kadar yaşadığı bütün sorunların çözüm merkezi olmuştur, çözmüştür. Bugün yaşadığımız, yarın yaşayacağımız sorunların çözüm adresi de TBMM'dir. Bunun dışında da bir adres yoktur'' dedi.

Bozdağ, bir gazetecinin, ''Sayın Cumhurbaşkanı, 'bu sorunu biz çözeceğiz, biz çözemezsek başkaları devreye girer' dedi. Devreye girebilecek başkaları kim?'' sorusuna da ''Öyle bir şey demedi ki siz söylediniz. Ben öyle bir şey demedim. Bizim söylediğimiz; bu sorun, bizim sorunumuz 72 milyon insanımızın sorunu. Onun için bu sorunu biz kendimiz çözeceğiz'' yanıtını verdi.


aa



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,635 µs