Arınç: Açılım, Cumhuriyet'in en önemli projesi | " /> Arınç: Açılım, Cumhuriyet'in en önemli projesi | "/>

En Sıcak Konular

Arınç: Açılım, Cumhuriyet'in en önemli projesi

19 Ağustos 2009 17:14 tsi
Arınç: Açılım, Cumhuriyet'in en önemli projesi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümetin demokratik açılımının, 'Cumhuriyetin en önemli projesi sayılabileceğini' söyledi.

CHP ve MHP'nin bu açılıma duyarsız kalamayacağını savunan Arınç, “Sayım suyum yok, ben oynamıyorum diyemezler” dedi. Açılımın Türkiye'de bir sinerji meydana getirdiğini kaydeden Arınç, “Sıcak bir hava meydana getirdi. Herkes bir umut içerisinde oldu, felaket tellallığı yapmaya gerek yok” diye konuştu.

Antalya'ya dün gelen ve geceyi Polisevi'nde geçiren Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sabah kahvaltısı sonrasında bakanlığına bağlı TRT, AA, Vakıflar ve Basın Yayın İl Müdürlüğü yöneticileri ile biraraya geldi. AKP İl Başkanı Hüseyin Samani, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Arınç ile görüştü. Arınç'ın eşi Münevver Arınç ise ayrı bir program yaptı ve kenti tepeden gören Tünektepe'ye çıktı.

İlk olarak Tekel Kavşağı'ndaki Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne gelen Başbakan Yardımcısı Arınç, yoldaki esnafla selamlaştı. Antalyalı bir kadının, “Dün sizi haberlerde gördüm, ilk kez sizi canlı görüyorum” sözlerine gülen Arınç, bölge müdürlüğüne girdikten sonra konforu görünce, “Saray maaşallah” benzetmesi yaptı. Arınç, bakanlığına bağlı olan TRT ve AA temsilcilerine de, “Şimdi TRT ve Anadolu Ajansı'nı daha çok seviyoruz” diye takıldı.
 
Vakıflar Bölge Müdürü Mustafa Emek'ten kısa bir brifing alan Arınç, “Antalya, en kapsamlı çalışmaları yapan bölgemiz” dedi. Hükümetin Antalya bölgesine önem verdiğinin altını çizen Arınç, “Antalya, siyasetin de turizmin de insani hareketlerin merkezi olan Allah'ın verdiği en güzel nimetlere sahip. Bu nimetleri de her gün zenginleştiren bir beldemiz” yorumunu yaptı.

‘TERÖRÜN SONA ERECEĞİ PROJE’

Arınç, hükümetin ‘Kürt açılımı’ ve Ankara'daki demokratikleşme çalışmalarının sorulması üzerine şöyle konuştu:

“İçişleri Bakanımızın da, sayın Başbakanımızın da hem grup toplantısında, hem de yaptığı ziyaretlerde ortaya koymak istediği çok önemli bir proje var. Bu AK Parti'nin kendi projesi değil. Bu Türkiye'deki olumsuzlukların, Türkiye'yi gerileten bir takım toplumsal barışı bozan olumsuzlukların önlenmesine dair, ismine de ‘Demokratik açılım’ dediğimiz toplumun birbirini kucaklayabileceği, terörün sona ereceği, kardeş kavgasına yol açmayacak, herkesin birbirini kendi değerleri ile kabul edeceği, farklılıkların zenginlik olarak algılandığı, bin yıl bu topraklar üzerinde kardeşçe yaşamış aynı kaderi paylaşmış insanların, birbirlerine düşman edilmesinin önüne geçileceği bir proje.”

Arınç, “Bunu söylerken bile heyecanlanmamak ve buna karşı olmak mümkün değil. Kim istemez kardeş kavgasının bitmesini? Kim istemez Türkiye'nin önünün açılmasını, Türkiye'nin uçmasını kim arzu etmez?” diye sordu.

‘CHP VE MHP DIŞINDA KALAMAZ’

CHP ve MHP'nin başlangıçtaki olumsuz tavırlarının sonsuza kadar sürmeyeceğine inandığını belirten Arınç, “Çünkü toplumsal talebin dışında hiçbir siyasi parti kalamaz. CHP'nin kendi bünyesi, kendi tabanı, Türkiye'deki demokratik güçler, CHP'yi bunun dışında bırakamaz, istese de kalamaz. MHP'de kalamaz” dedi.

Bir dönem mensubu olduğu Saadet Partisi'nin yanı sıra bazı partilerin de öneriler sunduğunu söyleyen Bülent Arınç şözlerini şöyle sürdürdü:

“Arzu ettiğimiz budur. Ortak aklı hareket ettireceğiz. Bu konuda kim ne biliyorsa, kim neyi doğru olarak görüyorsa ondan yararlanmaya çalışacağız. Bizim de elbet bütün bunları biraraya getirdikten sonra, bir somut proje ile önümüzü görüp yolumuza devam etmemiz kaçınılmazdır. CHP böyle bir çalışmanın içerisine girdiyse bu olumlu bir sonuçtur. Başbakana ve İçişleri Bakanına kapıları kapalıdır ama örgütü ‘Siz ne yapıyorsunuz, bir ana muhalefet partisi böyle davranabilir mi?
 
Bu nasıl CHP'dir. Cumhuriyeti kurduğunu söyleyen bir parti, Cumhuriyet'in en önemli projesi sayılabilecek bir konuda nasıl gözünü kapayabilir” diye herhalde isyan ettiği için böyle bir çalışmaya ihtiyaç duymuş olmaları gerekir.”

CHP Lideri Deniz Baykal'a seslenen Bülent Arınç, “Sayın Baykal'ın sınıf arkadaşı Yargıtay eski Başkanı Sami Selçuk'un bir gazetede yayınladığı mektubu alıp okuduğunu tahmin ediyorum. Arkadaşın arkadaşa yazdığı mektupları okumakta da fayda var. Ben bütün arkadaşlarımdan gelen önerileri, eleştirileri dikkate alıyorum” dedi.

VAKIF ZEYTİNLİĞİ KORUNACAK

Daha sonra kent merkezindeki en büyük yeşil alan olan 2 bin 800 dönümlük Vakıf Zeytinliği'ne geçen Arınç, iki ay önce göreve geldiğinde Vakıf Zeytinliği'ne yapılacak projeye müdahil olmak istediğini belirtip, "Üçüncü ihaleyi, erteleyin ben de konuya müdahil olmak istiyorum dedim ve ihale ertelendi” dedi.
 
Vakıf Zeytinliği'nin Antalya'yı ilgilendiren, SİT kararı olan ve içinde 25 bin zeytin ağacı olan kentin en önemli ‘akciğeri’ olduğunu belirten Bülent Arınç, “Amacına uygun olarak buranın değerlendirilmesi gerekiyor. Meslek kuruluşlarının itirazlarını önemsiyor ve haklı ve makul olanları dikkate alıyoruz. Böyle konularda ideolojik davalar da ortaya çıkar.
 
Bu konuda oldukça titiziz. Bölgede doğal yapıyı muhafaza ediyoruz. Antalya'nın akciğerine dokunmayacağız, yeni yapılaşma olmayacak” diye konuştu. Arınç, yeni ihalenin 2- 3 ay içerisinde yapılacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı, limonlu çay içip Vakıf Zeytinliği'ndeki bahçeden toplanan incirlerden yedikten sonra incelemelerini tamamlayıp tekrar Antalya Polisevi'ne geçti.

Arınç, daha sonra karayolu ile Konya'ya hareket etti.

 



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs