En Sıcak Konular

Erdoğan: 'Muhtar olacak durumum yok'

19 Ağustos 2009 14:53 tsi
Başbakan Erdoğan siyasi yasaklı olduğu dönemde Artvin'e gider. Mevlüt Kocadağ'ın konuğu olan Erdoğan'a başbakan olacağı söylenince ilginç bir cevap verir.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu dönemde çıktığı Karadeniz turunda Artvin’in Yusufeli ilçesine de uğrar. Erdoğan, siyasi yasaklı olduğu dönemde kendisinin başbakan olacağını rüyasında gören  Mevlüt Kocadağ’a ‘Benim muhtar olacak durumum yok, nasıl başbakan olayım?’ der.

Recep Tayyip Erdoğan, hapisten çıktıktan hemen sonra dönemin Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la birlikte Karadeniz turuna çıkar. Bu tur sırasında Kadir Topbaş’ın halasının oğlu Mevlüt Kocadağ’ın da misafiri olur.
Mevlüt Kocadağ o dönem yaşanan bir olayı Haber 7’den İhsan Aydın’a anlattı. Kocadağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hapisten çıktığı dönemde siyasi yasaklı olduğunu hatırlattı. Artvin’in Yusufeli ilçesine bağlı Altıparmak (Barhal) köyüne  giden Erdoğan burada Kocadağ ailesinin konuğu olur.

‘RÜYAMDA GÖRDÜM’

Mevlüt Kocadağ, Erdoğan’ın köylerinde üç dört gün kaldığını belirterek yaşadığı ilginç bir olayı da anlattı. Kocadağ,  “Ben yasaklı olmasına çok içerleniyordum. Başbakan’ın konuk olduğu akşamlardan birinde bir rüya gördüm. Rüyamda ‘Tayyip Bey atla koşuyor ama atın ayaklarını birileri kesiyor. Ayaklarına kılıç vuruyorlar at tökezliyor ama tekrar yoluna devam ediyor.’ Eşime anlattım, o da ‘Tayyip Bey’e anlatalım’ dedi. Ben ‘ anlatmayalım, belki ters tepebilir’ dedim.  Rüyayı  Tayyip Bey Başbakan olacak ancak çok sıkıntılar yaşayacak şeklinde yorumladım.”

KAHVE SÖZÜ…

Mevlüt Kocadağ rüyasını anlatmaz ama eşi kahvaltı sofrasında dönemin yasaklı siyasetçisi Erdoğan’a rüyayı  “Siz başbakan olacaksınız ama Başbakan olduğunuzda buraya gelip bizi ziyaret eder misiniz?’ diyerek anlatır.

‘MUHTAR OLACAK DURUMDA DEĞİLİM

Mevlüt Kocadağ, Erdoğan’ın bu rüya karşısında ise şaşırdığını belirterek yaşananları şöyle aktardı; “Tayyip Bey o dönem siyasi yasaklı olduğu için ‘Bacım ben muhtar olacak durumda değilim, sen Başbakanlıktan bahsediyorsun. Söz veriyorum Başbakan olursam gelip kahveni içeceğim’ der."

Mevlüt Kocadağ, Erdoğan’ın Başbakan olduktan sonra kendilerini ziyaret ettiğini de belirtti.

HALKIN İÇİNDEN BİRİ

Kocadağ, Başbakan Erdoğan'ın başarılı olmasının altında yatan nedeni ise şöyle açıkladı; “Tayyip Bey gittiği her yerde ‘Beni izleyin diyordu?’ Buraya geldiğinde tokalaşmadığı kimse kalmadı. Halkın içinden, halk adamı. Birebir tanıyor herkesi. Başarıdaki en büyük sır budur. Buraya geldiğinde halkın içinden biri gibi davranıyordu. Horon da oynuyordu, sohbetlere de katılıyordu. Köye geldiğinde bağdaş kurup oturup yemeğini yiyordu.”

Haber 7



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,367 µs