ortak açılım | " /> ortak açılım | "/>

En Sıcak Konular

DP-ANAVATAN'dan ortak açılım

19 Ağustos 2009 13:52 tsi
DP-ANAVATAN'dan ortak açılım ''Demokratik Açılım'' çalışmalarına ilişkin DP-ANAVATAN ortak bildirisinde, ''Bölücü terörün sona erdirilip, akan kanın durdurulması için bizler her türlü samimi katkıyı vermeye hazırız'' denildi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun'un da katılımıyla parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ''Demokratik Açılım'' konusunda her iki partinin ortak görüşlerini yansıtan bildiriyi açıkladı. 

''Ülkede, kalıcı bir barış ve toplumsal uzlaşmanın sağlanabilmesi için 25 yıldan beri süregelen bölücü terörün sona erdirilip, akan kanın durdurulması için bizler her türlü samimi katkıyı vermeye hazırız'' denilen bildiride, bu nedenle ''AK Parti'nin içeriğini ve çerçevesini bir türlü ortaya koyamadığı'' savunulan yaklaşımına bu sorumluluk bilinci içerisinde olumlu yanıt verildiği ifade edildi.

Türkiye'de siyaset yapan ve ''ülkenin meselelerini çözme'' iddiasındaki hiç kimsenin böylesine önemli bir meseleye ilgisiz kalamayacağı vurgulanan bildiride, şu görüşlere yer verildi:

''Bizim bu yaklaşımımız, AKP ile konuyu görüşmekten dahi kaçınan Parlamentodaki diğer muhalefet partilerinden daha duyarlı ve sağduyulu bir anlayışı yansıtmaktadır.

Sayın İçişleri Bakanı'nın medyaya da yansıyan açıklamalarını teyit edecek bir 'devlet projesi' açılımı görmekte zorluk çekiyoruz. Çünkü söz konusu proje, devletin kurumlarında değil, AKP çatısı altında hazırlanmaya çalışılmaktadır.

 O nedenle, AKP'nin içeriği belirlenmemiş bu açılım paketinin maalesef terör örgütü elebaşı ve onunla organik bağını gizlemeyen bir siyasi parti tarafından doldurulması ve topluma empoze edilmesi faaliyetlerinden son derece kaygılıyız.

DP ve ANAVATAN olarak bizlerin, devletin varlığından rahatsız olanlarla konuşacak hiçbir şeyimiz olamaz. Şu kesinlikle bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu coğrafyada ilelebet var olacaktır. Ancak, bu vatan coğrafyasında yaşayan, bireysel-demokratik, kültürel ve ekonomik hakları talep edenlerle ilgili olarak devletin bazı yanlış ve eksik uygulamalarından rahatsız olanlar, gönül rahatlığı ile bilmeliler ki bunları hep birlikte iyileştirip, çözmeye samimiyetle varız.

Çok büyük bir çoğunluğunun ülkemize ve bütünlüğüne gönülden bağlı olduğunu bildiğimiz ve inandığımız Kürt vatandaşlarımızın bu süreçte sağduyularına ve vicdanlarına her zamanki gibi güveniyor ve ihtiyaç duyuyoruz.''

-''İBRETLE İZLİYORUZ''-

Terör örgütünün ve siyasi yandaşlarının kışkırtıcı-ayrıştırıcı, tüm ulusu rencide eden ve son zamanlarda giderek yoğunlaşan tavır ve söylemlerinin bu süreci sabote eden mahiyette olduğunun da ibretle izlendiğini belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:

''Tam, eksiksiz ve evrensel bir demokrasi, tüm milletimizin hakkı ve özlemidir. Bunun için gerekli olan Anayasal ve yasal tüm demokratik düzenlemelerin, bireysel-demokratik hak ve özgürlüklerin ve bölgenin ekonomik geri kalmışlığının giderek ciddi adımlarının gecikmeksizin kararlılıkla atılmasını samimiyetle destekliyoruz.

Demokrasinin ve zenginliğin artmasının, bu meselenin en etkili çözümü olduğunu da inanıyoruz.''

-''TÜM SİYASİ MÜLAHAZALARIN ÜZERİNDE''-

ANAVATAN Genel Başkanı Salih Uzun ise üzerinde konuşulan meselenin, ''şu veya bu kişinin, şu veya bir siyasi partinin'' meselesi olmadığını söyledi.

Konunun, tüm siyasi mülahazaların üzerinde değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uzun, ''Bu meselenin kalıcı olarak çözümlenmesine yardımcı olacak, 25 yıldır akan kanı durduracak tüm çalışmalara katkı vermeye hazırız. Bu bir, ekonomi, sağlık ya da sosyal güvenlik meselesi gibi algılanamaz. Bu başka bir mesele'' dedi.

''Meselenin çözüm anahtarı, Kürt kardeşlerimizin elinde ve vicdanındadır'' diyen Uzun, şöyle konuştu:

''Kürt kardeşlerimizden, birliğimize, kardeşliğimize bağlı olduklarını dosta düşman ilan etmelerini bekliyoruz. Eğer bunu yaparlarsa süreç çok daha sağlıklı bir şekilde başarıya ulaşabilir. Ülkenin tüm temel meselelerinin çözümü, tüm kesimleri kucaklayan bir anlayışla çözüm üretmekten geçiyor. Tüm bu gelişmeler Türk siyasetinin merkezinin yeniden yapılandırılması ihtiyacını açıkça ortaya koymuştur.''

aa



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,532 µs