dostunuzu’ bulun! | " /> dostunuzu’ bulun! | "/>

En Sıcak Konular

Resimdeki ‘dostunuzu’ bulun!

19 Ağustos 2009 12:19 tsi
Resimdeki ‘dostunuzu’ bulun!

Kimine göre 2 bin esiri katlettiği, kimine göre de içip içip King Kong olduğu için bize gönderilmişti.. Şimdi eve döndü. Tam da seçim zamanı. ABD huysuzlanınca, Washington’un kimi desteklediği hissedildi. İyi de, o zaman ‘bir dostu” oray

Özbek asıllı Afganlı general Raşid Dostum bazılarına göre bir muhalifini dövdükten sonra alkolü fazla kaçırıp, oturduğu malikanenin tepesine çıkıp, bir tür King Kong olunca “bir süreliğine” Türkiye’ye yollanmıştı.

Aslında Dostum gönderileceğini biliyordu ve çatıya çıktığı gece “beni canlı ele geçiremezsiniz” diye bağırmıştı. Tabii “dönüşün” gerçek nedeni çok tartışıldı ama net bilgi hala yok.

Bu konudaki daha hakim spekülasyonlardan biri de, Dostum’un 2001 yılında 2 bin Taliban esirinin katledilmesi suçlanması. Dostum ABD’nin desteğiyle kurtulmuştu.

Şimdi Dostum Afganistan’a döndü! Bu garip bir durum. Çünkü seçimlere çok az bir süre ve bu karmaşık ülkede. Denir ki; Dostum’a sürpriz bir biçimde dönüş izni verilmesi, Afganistan’ı karıştırırken, bu girişimin altından da Devlet başkanı Hamid Karzai’nin seçim hesabı çıktı.

 


 

 


 

Anketlere göre, yüzde 45 oy (ilk turda seçim için yüzde 50 gerekiyor) alacağı öngörülen Karzai, en yakın rakibi Abdullah Abdullah’ın önünde ve favori görünüyor.
 
Devlet Başkanı Hamid Karzai, Abdullah’a karşı rakibi Eşref Gani ile de anlaştı. Ama Karzai, seçimler sonrasında Abdullah taraftarlarının, tıpkı İran seçimleri sonrasında ayaklanmasından endişe duyuyor

Dostum ise Karzai’nin seçildiği 2004 seçiminde oyların yüzde 12’sini alarak, kilit konuma gelmişti. Ve şimdi de bir benzerini yapabilir.

İşte en ilginç nokta da burada. Çünkü ABD, Dostum’un dönüşünü kaygıyla karşıladığını bildirdi. Afganistan’daki ABD Büyükelçiliği, Dostum’un seçim öncesinde dönmesinin, zamanlama açısından da kaygı verici olduğunu duyurdu.

Gariplik şurada: ABD Karzai’yi destekliyorsa, Dostum’dan neden kaygılanıyor? Dostum’un seçimlerdeki olası rolü Karzai’ye yaramayacak mı?

ABD Karzai’yi desteklemiyorsa sorun yok ama o zaman kendisi için birinci öncelik sıralamasında bulunan Afganistan’da kimi destekliyor?

Geriye Gani ile Abdullah kalıyor. Gani zaten Karzai ile anlaşmış durumda. Abdullah ise daha İran yanlısı olabilir! E, geriye kim kalıyor?

İşte onu da “ABD’yi kaygılandırmak pahasına Dostum’u Afganistan’a döndürenler biliyor!”

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,356 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,535 µs