En Sıcak Konular

Vali Güler'den Karabulut açıklaması

19 Ağustos 2009 12:17 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut'un katil zanlısı olduğu iddia edilen Cem Garipoğlu'nun yakalandıktan sonra serbest bırakılmasına ihtimal vermediğini söyledi.

Güler, "İddianın Cumhuriyet Savcılığı'nca inceleniyor olmasından duyduğum memnuniyeti dile getirmiştim. Varsa bir hata kanuni gereği yapılır." dedi.

Vali Muammer Güler, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in ziyareti sırasında Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soruyu cevapladı. Zanlının yakalanacağına olan inancını dile getiren Güler, baba Süreyya Karabulut'un sabırla beklemesi gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Vali Güler, "Dün Asayiş Şube Müdürlüğü'nde Garipoğlu ailesinden bazı kişilerin, Cem Garipoğlu'nun yakalanıp serbest bırakıldığı yönündeki iddia üzerine mi ifadelerine başvuruldu?" şeklindeki soru üzerine şunları söyledi: "İşin bizi ilgilendiren boyutu; sadece idari boyutudur. Adli boyutunu Cumhuriyet Başsavcılığı yürütmektedir. Polis şüphelinin takibini yürütmektedir. Bu söylediğiniz iddia araştırılmaktadır. Böyle iddialara ihtimal vermediğimi söylemiştim. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleniyor olmasından duyduğum memnuniyeti de dile getirmiştim. Çünkü inceleme sonunda iddianın geçerli olup olmadığı ortaya çıkacaktır ve böyle iddiaların ulu orta dile getirilmesi önlenmiş olacaktır. Olayın en kısa sürede delillerinin elde edilmesi, faillerinin belirlenmesi konusunda emniyet gerekli çalışmaları yaptı. Ben yakalanacağına olan inancımı belirtmek istiyorum. Münevver Karabulut'un babasının da sabırla beklemesini diliyorum. Varsa bir hata, kanuni gereği de yapılır."

cihan



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,649 µs