Türkiye ayıbı | " /> Türkiye ayıbı | "/>

En Sıcak Konular

Sarkozy'nin Türkiye ayıbı

19 Ağustos 2009 11:10 tsi
Sarkozy'nin Türkiye ayıbı Sarkozy, Reiss’in serbest kalması nedeniyle Suriye’ye teşekkür ederken Türkiye’yi ‘es’ geçti

Fransa Dışişleri Bakanı Kouchner, İran’da tutuklanan Fransız akademisyen Reiss’in serbest kalmasında Türkiye’nin de rol oynadığını söyledi. Böylece önceki gün sadece Suriye ve AB’ye teşekkür eden Sarkozy’nin Türkiye’yi ‘es geçtiği’ ortaya çıktı

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, İran’da cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki protesto eylemlerini kışkırttığı iddiasıyla 1.5 aydır tutuklu bulunan Fransız akademisyen Clotilde Reiss’in 280 bin dolar kefaletle serbest bırakılmasına Suriye‘nin yanı sıra Türkiye ve AB’nin de katkıda bulunduğunu açıkladı.

Kouchner’in yaptığı bu açıklama, önceki gün Reiss’in serbest bırakılma sürecine yaptığı katkı nedeniyle Suriye’ye iki kez teşekkür mesajı gönderen Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’yi “es geçtiğini” ortaya çıkardı.

RTL radyosuna yaptığı açıklamada, “İran adaletinin bir an önce kararını açıklayacağı” umudunu dile getiren Kouchner, 24 yaşındaki Reiss’in masum olduğunu söyledi.

Reiss’in serbest bırakılmasında Suriye’nin önemli rol oynadığını kaydeden Kouchner, programda gazeteci Marc Tronchon’un “Suriye ile yakınlaşmadan ne çıkarımız var?” şeklindeki sorusuna “Niye sadece Suriye’den söz ediyorsunuz? Türkiye de var. Oldukça önemli bir rol üstlenen Avrupa da var” yanıtını verdi.

Kouchner, Sarkozy’nin 2007’de cumhurbaşkanı seçilmesinden bu yana Fransa’nın Suriye ile yakınlaşma politikası başlattığını hatırlattı. “Suriye İran’a yakın olduğundan, Suriye yoluyla istek ve beklentilerimizi İranlı makamlara iletmemiz en doğru davranıştı” diyen Kouchner, AB ve Türkiye’nin de Reiss’in serbest bırakılmasına katkıda bulunduklarını belirtti.
Öte yandan Kouchner’in Reiss’in serbest bırakılmasında Türkiye’nin rolüne dair açıklamalarıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da, “Türkiye’nin o konularda her zaman yardımı olmuştur. Yardım ettiklerimiz bunu gayet iyi bilir. Reiss’in bırakıldığı gün dahi İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile bir görüşmem oldu ama sadece o bağlamda değil” dedi.

Milliyet



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,329 µs