En Sıcak Konular

e-muhtıra sonrası Büyükanıt'la zirve

19 Ağustos 2009 11:01 tsi
Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'e -muhtıra' olarak bilinen 27 Nisan bildirisinden sonra dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la yaptığı görüşmeyi ilk kez anlattı.

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 'e -muhtıra' olarak bilinen 27 Nisan bildirisinden sonra dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'la yaptığı görüşmeyi 'bol ikramlı ve kahkahalı...' olarak niteledi.

Radikal’e konuşan, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Van Milletvekili Çelik, kendisi ve partisiyle ilgili bazı iddiaları yorumladı.

Kabine dışı kalması: Hiçbir zaman boşluğa düşmüş gibi hissetmedim. Ben hep ‘Bugün durum bu ama yarın farklı olabilir’ ruh hali içinde oldum.

Haksız bildiri: O bildiri yayımlandıktan ve Cemil Çiçek hükümetin tavrını ortaya koyan bildiriyi okuduktan sonra hükümet kanadından, AK Parti tarafından ilk defa televizyonlara çıkıp konuşan bendim. O bildirideki iddiaların ne kadar mesnetsiz, asılsız olduğunu, Milli Eğitim Bakanı olarak da bunu hak etmediğimi, hükümetin de böyle bir sorgulamaya muhatap olamayacağını ifade ettim. Gazeteciler dediler ki niye bunları Genelkurmay Başkanı’na anlatmıyorsunuz? Ben de o zaman, ‘Bir gazete yanlış bir yorumda bulunursa biz o yazarı, genel yayın yönetmenini arıyoruz, bazen ziyaret ediyoruz. Çünkü sizin ne dediğiniz değil karşı tarafın ne anladığı önemlidir. Ancak bir şeyi karıştırmayın, ben Genelkurmay Başkanı’na hesap vermeye gitmem’ dedim.

Bol ikramlı: Sayın Büyükanıt ile o görüşmeden önce de görüşmelerimiz olmuştur. Son derece sıcak, dostane... Sonra sayın Büyükanıt ikili insani ilişkilerinde çok medeni biridir. Biz gayet medeni bir şekilde sohbet ettik. İki sa-ati aşan bir görüşmemiz oldu. Böyle bol çay-kahveli, bol ikramlı bol kahkahalı, onu da söyleyeyim. Ve insani sıcaklığı olan bir görüşmeydi bu. Ve o görüşmeden ben şahsen memnun ayrıldım. Bu bir hesap verme falan değildi.
Yazacak çok şey var: (Bakanlığınız döneminde Ergenekon’la ilgili duyumlarınız oldu mu?) Bu yedi yıl boyunca yaşadıklarımı şimdi söylemem ve yazmam çok doğru değil. Günün birinde siyasi hatıralarımı yazacak olursam tabii yazacağım çok şey var.

radikal



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,572 µs