En Sıcak Konular

General ve istihbaratçı: ‘Sindirmeye çalışıyorlar!’

0 0 0000 00:00 tsi
General ve istihbaratçı: ‘Sindirmeye çalışıyorlar!’ Emekli Tuğgeneral Esener: “Dink cinayeti büyük devletlerin işi, hedefi de Türkiye’yi sindirmek”... İstihbarat Dairesi eski başkanvekili Orakoğlu: “Psikolojik harbe çekmeye çalışıyorlar. Kandil operosyonu ertelendi!”

Jandarma Genel Komutanlığı İnsan Hakları İhlallerini İnceleme ve Değerlendirme Merkezi (JİHİDEM) eski Başkanı emekli Tuğgeneral Kadir Ali Esener, Dink cinayetinin Türkiye’yi sindirme amaçlı büyük devletlerin işi olduğunu söyledi. Esener, “Amaç Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirmek” dedi. İşte Esener’in, gündemdeki cinayetle ilgili görüşleri:

Dink cinayetini ve sonraki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dink’in öldürülmesinin Türkiye’ye veya başkalarına ne getirip ne götüdüğünün iyi bilinmesi lazım. Bu olayın, Ermeni meselesinin ABD’de gündemde olduğu bir döneme denk gelmesi, kendisinin protestan olması, ortodoks kilisesi tarafından sahip çıkılması, eylemin biçimi ve yönlendirmenin nasıl yapıldığı ayrı ayrı soru işaretleri. Ama bundan sonra da bu tehdit, kamuoyunca tanınan kişiler üzerinde devam ettirilecektir.

Bu Türkiye’yi bölmeye yönelik bir oyunun parçası mı?

Gayet tabii. Maksatsız hiç bir şey olmaz. Mutlaka bir maksada yönelik olarak bunun gereğini yapmışlardır. Bundan sonra da devam edecektir. Çünkü bölgede başta Irak olmak üzere devam eden işte bu Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ve nüfuz paylaşımı halen devam etmekte. Bu nüfuz paylaşımı çatışmaları sonucunda da maalesef Türkiye alan içersindedir. Bu şekildeki baskı ve tehdit devam edecektir.

BOP’a gidecek yolda Türkiye bir engel ve bu engeli aşmak mı istiyorlar?

Doğrudur. Bütün bu olaylar bu yüzden. 1997’den beri Dink’i kim parlattı. Kim biliyordu. Sonunda niye öldürttürüldü? Bu soruların cevaplarını bulmak gerekiyor. Cevaplar tabii ki bizi belirli adreslere götürüyor. Bunların hiç birisi komplo teorisi değil. Bunlar gözümüzün önünde açık olan olaylar. Burada devlete düşen iş, bu tip olabilecek oyunları önleyecek şekilde gerekli tedbirleri almak.

Cenazete atılan sloganlar, taşınan dövizlerin anlamı ne?

Bu cinayeti sadece etnik ayrımcılığı bir noktaya çekmek amacıyla düşünmemek gerekir. Burada bir politik hesap da var. Bu politik hesap, dünya komuoyuna, dünya gündemine böyle bir suikatle Ermeni meselesini getirme meselesidir. Bu da ABD’de kongreyi etkilemek, Ermeniler’i mazlum bir millet olarak dünya kamuoyuna göstermektir. Ki bundan sonra Türkiye üzerindeki baskılar daha da arttırılabilecektir.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkanvekili Bülent Orakoğlu, Hrant Dink cinayetinin dış bağlantılı olduğundan emin olduğunu söyledi.
Cinayetin milliyetçi yapılara bağlanmaya uğraşıldığına dikkat çeken Orakoğlu, “Türkiye psikolojik harbe sokulmak isteniyor” dedi. Orakoğlu, cinayetin dışta ve içte çok kritik gelişmelerin yaşandığı ve önemli kararların alındığı bir döneme rastladığına dikkat çekti. Böylesi bir dönemde Hrant Dink’in seçilmesinin çok profesyonelce; ancak vuran kişinin davranışları bakımından son derece acemice bir cinayet işlendiğini savunan Orakoğlu, “Bu, dışarıdan organize edilen, içeride de uzantıları bulunan eylemlere işaret ediyor. Cinayet tamamen dış bağlantılıdır; bu konuda hiçbir cinayetten bu kadar net emin olmadım. Olaylar iki kesim işine çok yaradı. Birincisi terör örgütü PKK’nın işine gelmiştir; çünkü Kandil’e yönelik operasyon konusunda konsensüs sağlanmışken, bu arka plana atılmıştır. İkincisi, Türkiye’nin dış politikalarına büyük darbe vurulmuştur. Ermeni sorunu ve Kıbrıs konusunda Türkiye’ye karşı olanların eli güçlenmiştir” dedi.

Tercüman



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,383 µs