En Sıcak Konular

Ünlü kemancı konserde bayıldı

19 Ağustos 2009 09:32 tsi
Dünyaca ünlü kemancı Ayla Erduran, Topkapı Sarayı'nda verdiği konser sırasında baygınlık geçirdi. Bir anda sahnede yere yığılan Erduran, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Topkapı Sarayı'nda saat 20.00'de başlayan konserde kemancı Ayla Erduran, 20.30'da sahne aldı. Sarayın birinci avlusunda verilen konserde sanatçıya, şef Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası eşlik etti. Bir süre sonra konser esnasında baygınlık geçiren Erduran, sahneden inmeden birkaç dakika içinde kendine gelince konsere devam etti. Ancak Erduran, kısa bir süre sonra tekrar baygınlık geçirdi ve yere yığıldı. İlk müdahaleyi dinleyiciler arasında bulunan doktorlar yaptı. Erduran, konser alanına çağrılan ambulansla Florance Nightigale Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada yapılan müdahalede sanatçının tansiyonunun düşmesi sonucu baygınlık geçiridiği ifade edildi. Menejeri Serpil Bağrıaçık, Erduran'ın ciddi bir sağlık sorununun bulunmadığını söyledi. Sanatçının, aşırı sıcaktan ve organizasyondaki eksikliklerden dolayı baygınlık geçirdiğini ifade eden Bağrıaçık, "Organizasyon çok iyi yapılmamış. Sanatçının dinleneceği ve provasını yapacağı oda iyi değildi. Ambulans yoktu. 112'yi arayarak ambulans çağırdık." şeklinde konuştu.

Erduran'ı ziyarete gelen Lale Mansur da sanatçının durumunun iyi olduğunu ancak tedbiren geceyi hastanede geçireceğini kaydetti. Mansur, "Gayet iyi, kırık falan yok. Bir haftadır bel ağrıları vardı ve ağrı kesici kullanıyordu. Bu nedenle tansiyon düşmesi. Tetkikleri yapılıyor. Kendisi oldukça neşeli. Hatta 'çok güzeldi, bayılacak zaman mıydı' diye konuştu." dedi.

cihan



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,542 µs