ağzındaki bakla | " /> ağzındaki bakla | "/>

En Sıcak Konular

Teröristbaşı Öcalan'ın ağzındaki bakla

19 Ağustos 2009 09:14 tsi
Teröristbaşı Öcalan'ın ağzındaki bakla 

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ağzındaki bakla ve maaşlı PKK'lılar... Adem Yavuz Arslan yazdı…

Adem Yavuz Arslan / Bugün

Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla açıkladığı 'yol haritası' 'bilmeceye' döndü. Ne dediğini herkes farklı anladı, anlaşılamayan bazı bölümler üzerinde tartışma sürüyor.

Bütün olarak bakıldığında sürpriz yok denebilir. Üstelik de fazlasıyla tutarsızlıklar var. Malum İmralı'da bulunan Öcalan her hafta avukatlarıyla görüşüyor. Bu notlar da daha sonra örgütün web sitesinde yayınlanıyor. Kamuoyunu heyecanlandıran 'Ayrı devlet ya da federasyon istemem' sözleri başka kelimelerle defalarca dile getirilmişti. Yol haritasında söylediği 'demokratik özerklik' ifadesi aslında çok sayıda görüşme notunda var. (20.12.2006, 04.01.2007, 26.09.2007, 07.11.2007, 12.03.2008, 13.05.2009 görüşmeleri.)

Detaylara gelirsek. Federasyon istemediğini söylüyor ama sık sık atıf yaptığı 'Demokratik Özerklik Projesi'nin tam olarak neye karşılık geldiği belli değil. Siyaset uzmanları 'Olsa olsa federasyon ile özerklik arası bir yerdir' diyorlar. Tanımladığı yönetim şekli uygulama olarak Alman, kullanım ve yetki olarak da ABD eyalet sistemine benziyor.

Açıklamaların en anlaşılamayan bölümü ise 'öz savunma gücü' ifadesi. 'Zabıta gücü mü yoksa ayrı silahlı güç mü' tartışması yapılıyor. Oysa Öcalan bunu defalarca söyledi. Bu kez açıkça söylememiş ama ağzındaki bakla eski PKK'lıların maaşlı güvenlik görevi yapılması.

Son olarak kardeşi Fatma Öcalan ve avukatlarıyla 18 Mart 2009'da yaptığı görüşmede ilerleyen dönemlerde bölge genelinde köy korucuları, asker ve polis çekilerek onların yerine 'halk milisleri' tarzı yeni bir 'iç güvenlik örgütü' kurulabileceğini, eski PKK'lıların da bu kadro altında maaşlı işe alınabileceğini' söylemişti. Yani Kandil'den inen PKK'lılar maaşlı ve sigortalı olarak güvenlik görevlisi olacak. Oysa bir bölgenin kendi ayrı silahlı gücünün olması federasyondan da öte bir anlam ifade ediyor. Hem üniter devlet vurgusu yapıyor ama hem de ayrı silahlı güç talep ediyor. Özetle Öcalan'ın yol haritasında sürpriz; yok çelişkiler var.




Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,541 µs