çarpıcı açıklamalar | " /> çarpıcı açıklamalar | "/>

En Sıcak Konular

Doğu'nun Başbuğu'ndan çarpıcı açıklamalar

19 Ağustos 2009 08:29 tsi
Doğu'nun Başbuğu'ndan çarpıcı açıklamalar Milliyetçi camianın "Doğu'nun Başbuğu" olarak tanıdığı Yılma Durak, Ergenekon davasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ergenekon davası Türkiye'nin en büyük demokratik adımıdır  
 
Zaman'a konuşan Durak, Türkiye'nin yakın tarihine ışık tutan Ergenekon soruşturmasını 'demokratik dönüşüm' olarak nitelendirdi.  
 
Ucu nereye varırsa varsın soruşturmada sonuna kadar gidilmesini isteyen Durak, "Süreci kimse sulandırmasın." çağrısında bulundu. Bütün askerî müdahalelerin ülkeyi geri bıraktığını vurgulayan Durak, Ergenekon iddianamesindeki darbe girişimlerini ise şöyle değerlendirdi: "2003 ve 2004'teki bu darbeler gerçekleşseydi, yine gariban Anadolu insanı mağdur olacaktı. Yi-ne onlar yargılanıp işkence görecekti."


Durak, 12 Eylül darbesinden sonra tutuklandı, 6 yıl hapis yattı. 'Alparslan Türkeş'in sağ kolu' ve 'Doğu'nun Başbuğu' olarak ün yaptı. MHP'nin teşkilatlanmasında önemli roller oynadı. 2002 ve 2007 yıllarında MHP'den milletvekili adayı oldu. Siyasî çalışmalarını Ankara'da sürdüren Yılma Durak, sessizliğini Zaman'a bozdu. 12 Eylül sürecini yaşayan Durak, darbenin ne demek olduğunu en iyi bilen isimlerin başında geliyor. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana yapılan askerî müdahalelerin ülkeyi geri bıraktığını belirterek, özellikle demokratik geleneğin oluşmasını engellediğinin altını çiziyor. Durak, bu yüzden Ergenekon soruşturmasının demokrasinin yerleşmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor. Ucu nereye varırsa varsın sonuna kadar gidilmesini isteyen Durak, "Süreci kimse sulandırmasın." çağrısında bulunuyor. Ardından Ergenekon iddianamesine giren 2003 ve 2004 yıllarındaki darbe teşebbüslerini hatırlatıyor. Durak, bu noktada milliyetçi kesime şu uyarıyı yapıyor: "Bu darbeler gerçekleşseydi, yine gariban Anadolu insanı mağdur olacaktı. Yine onlar yargılanıp işkence görecekti."

Yılma Durak, ordunun siyasetten elini çekmesi ve kışlaya dönmesinin zorunluluğuna da dikkat çekiyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, milletin kafasındaki tarife uygun yapıyı muhafaza etmesi gerektiğini söyleyen Durak, "Bu hem ordu hem de milletin kurtuluşu demektir." ifadelerini kullanıyor. Müdahaleci zihniyetin, 'sözde' diye nitelediği bazı aydınlar tarafından desteklendiğini dile getiren Durak, bu çevrelerin antidemokratik girişimlere göz yumduğunu ve askeri tahrik ettiğini kaydediyor. Büyük sermaye grupları ve askerî darbeler arasındaki ilişkiyi de sorgulayan Durak, şu çarpıcı soruyu yöneltiyor: "Acaba büyük holdingler, her askerî müdahale sonrası kaç orgenerali istihdam etti?"
 



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,976 µs